Aktualne novice

Kdo je na kaj alergičen?

dodano: 1.3.2009

Sanja Lončar, urednica novic Skupaj za zdravje človeka in naraveV mojem otroštvu je bila alergija posebnost, danes pa so otroci brez alergij že manjšinski pojav. Bodo mogoče čez nekaj let tisti brez alergij »nenormalni«?

Alergični smo na cvetni prah, hišni prah, pršice, mleko, pšenico, arašide, jabolka, dišave, snovi v kozmetiki in čistilih, kovine v bižuteriji, tkanine, zdravila, sončne žarke …

Mogoče je čas, da se zamislimo nad stanjem, do katerega smo prišli. Naše telo in naše okolje se očitno ne ujameta več. Je napaka v telesu ali v okolju?

Nam želi mati Zemlja sporočiti, da nas ima »vrh glave«? Ali nas le opozarja, da smo narejeni iz njene prsti in naj nehamo ignorirati to dejstvo?

Ker bodo te dni alergije zamenjale prehlade in bodo protialergijske pumpice znova postale najpogostejši pripomočki, smo se odločili to temo pogledati na naš način. Mogoče vas bodo nekatera opažanja spodbudila, da tudi sami na težave pogledate z drugega zornega kota.

Nobenega problema se ne da rešiti, če ne spoznamo njegovih vzrokov. In ravno vzroke v današnjem času tako radi preskakujemo in se osredotočamo le na blaženje posledic.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.