Aktualne novice

Kriza je odlična novica!

dodano: 31.3.2009

Sanja Lončar, urednica novic Skupaj za zdravje človeka in naravePoznate pravljico o cesarjevih novih oblačilih? Finančni strokovnjaki, politiki in predstavniki za odnose z javnostmi se mi zdijo zelo podobni krojačem iz te pravljice, ki so bili mastno plačani za šivanje neobstoječe obleke.

Zelo podobno je danes tisoče uradnikov plačanih za to, da krpajo luknjo, ki je ne morejo zakrpati … Kje so tisti neobremenjeni otroci, da povedo naglas, da je cesar nag! Globalizacija je slečena, finančni sistem, ki ji je do sedaj krojil visoko modo, pa je odpovedal, in končno smo zagledali naguban, požrešen in nenaličen obraz sistema, ki so nam ga do včeraj predstavljali kot najvišji dosežek naše civilizacije.

Roko na srce, to je odlična novica. In medtem ko drugi mediji pišejo, koliko ljudi je ostalo brez službe, bi vam mi lahko povedali, da ne mine dan, ko nas ne bi kdo izmed naših bralcev obvestil, da se je samostojno odločil dati odpoved služenju globalizaciji in vzeti svoje življenje v svoje roke. Vsi gredo na manj, vendar so ugotovili, da bodo živeli bolj bogato življenje.

Tisti, ki se jih ni polastil strah, so končno izračunali kaj se v življenju zares splača in kaj ne. Življenje je veliko več od ekonomije. Zato vas vabimo, da se skupaj podamo v odkrivanje »višje matematike«, ki vam bo razkrila, da normalno in zdravo življenje sploh ni tako drago, kot si nekateri umišljajo. Zagotovo pa ni treba prodati duše, da bi dobro skrbeli za svoje telo. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.