Aktualne novice

Nas bo kriza spravila k sebi?

dodano: 1.4.2009

aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveOb vsem hrušču o novih obrestnih merah, finančnih ukrepih, kreditih in zagonu gospodarstva, »srečanjih na vrhu, ki ne smejo spodleteti«, ne slišimo, kaj sploh je namen vsega tega.

Naši politiki dajejo ogromno denarja (čigavega?), da bi poskusili zagnati gospodarski sistem in znova podvizati rast BDP-ja.

Sistem pa se je ustavil, ker niste bili pridni in niste hoteli kupiti še druge hiše, tretjega avta in sedemnajstega para čevljev ter končno začeti jesti šest obrokov na dan. Točno tako! Sistem se ni ustavil zato, ker bi se mulci na Wall Streetu zaračunali. Ne, sistem se je ustavil, ker so z denarjem, ki ga nimajo, proizvedli toliko tega, česar ne potrebujemo in česar ne bomo nikoli kupili. In ker se denar njim in bankam, ki so jih financirale, ni povrnil, smo naenkrat ugotovili, da denar leži zamrznjen v milijonih narejenih in neprodanih avtomobilov, v zgrajenih stanovanjih in poslovnih prostorih, ki jih nihče ne potrebuje, nakupovalnih centrih, ki samevajo, in drugih investicijah, ki jih vi in jaz zagotovo ne potrebujemo.

Torej, naši politiki še vedno menijo, da nas bodo z darilnimi boni in novimi krediti pripeljali do tega, da jim ta kapital odmrznemo. Le redki si upajo povedati, da smo priča zloma napačne logike in izprijenega sistema, ki ga zagotovo ne potrebujemo nazaj. Še manj pa potrebujemo to, da bi z denarjem od davkov »reševali« bančnike, borzne posrednike in industrijske panoge, ki jih ne potrebujemo.

Zato v našem glasilu (aprilske novice SZZ) tokrat odstopamo prostor tistim, ki na situacijo gledajo bolj celostno. Obsežne intervjuje z Antonom Komatom, dr. Lučko Kajfež Bogataj in drugimi lahko preberete na spletni strani www.zazdravje. net.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.