Aktualne novice

Ali ste vedeli?

dodano: 3.4.2009

aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveS količino vode, ki je potrebna za proizvodnjo enega kilograma mesa, bi se lahko eno leto vsak dan tuširali. (vir: Worldwatch Institute)

Povprečno gospodinjstvo potrebuje dnevno le okoli 2 do 5 litrov vode za pitje in od 100 do 500 litrov za vse ostale potrebe. To je skorajda zanemarljivo v primerjavi z 2.000 do 5.000 litri vode, ki jih potrebujemo za pridelavo dnevne količine živil za povprečno družino. Prihranite vodo in začnite gojiti svojo zelenjavo, ki bo zadovoljna z dežjem in zbrano deževnico. (Vir: Stockholm International Water Institute )

Cena litra vode v plastenkah se giblje med 30 in 50 centi. Če sami prefiltrirate vodo s filtrirnim vrčkom vas bo liter čiste pitne vode brez klora in primesi stal 6 centov. Če vsak dan kupite eno plastenko vode, boste v letu dni za ta namen odšteli 182 EUR. Če jih kupujete na poti, na črpalkah ali restavracijah, se znesek podvoji ali celo potroji. Zato so prenosni filtrirni bidoni ali vrčki postali obvezna oprema popotnikov.  Prihranili boste denar, resurse in obenem pili boljšo vodo. Več na: http://www.zin.si/<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.