Aktualne novice

Večerna šola

dodano: 4.5.2009

Sanja Lončar (uvodnik majskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Živimo v času, ko se po naših telesih pretaka vse več kemije. Ko sem hodila v šolo, smo pri biologiji ob zgradbi človeškega telesa omenjali kovine kot nekaj postranskega pomena. Ko smo se pri urah kemije učili o kemičnih elementih, pa smo si jih predstavljali v rudnikih, na luni in Marsu le o tem, kaj počnejo v našem telesu, nismo slišali niti besede.

Danes kovine še kako vplivajo na kakovost našega življenja. Enih je preveč in nam uničujejo imunski sistem, spomin, živčevje …, drugih pa nam vse bolj primanjkuje in smo zato utrujeni, zakisani, neplodni, depresivni … Kdo bi si mislil, da nekaj mikrogramov te ali one kovine lahko tako veliko prispeva k našem zdravju in počutju.

Zato vse nas, ki smo že zdavnaj zapustili šolske klopi, vabimo na »Večerno šolo«, v kateri se bomo na novo podučili o kovinah, ki nam težijo življenje. Pod drobnogled smo tokrat vzeli težke kovine in tiste, do katerih stežka pridemo.    

Za pomoč pri pripravi majevske številke se zahvaljujemo velikemu krogu ljudi, ki so nam pomagali s svojim strokovnim znanjem in dragocenimi izkušnjami (Anton Komat, Andreja Hartner, prim. dr. sci. Franc Fazarinc, dr. med., idr.).<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.