Aktualne novice

Večerna šola

dodano: 4.5.2009

Sanja Lončar (uvodnik majskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Živimo v času, ko se po naših telesih pretaka vse več kemije. Ko sem hodila v šolo, smo pri biologiji ob zgradbi človeškega telesa omenjali kovine kot nekaj postranskega pomena. Ko smo se pri urah kemije učili o kemičnih elementih, pa smo si jih predstavljali v rudnikih, na luni in Marsu le o tem, kaj počnejo v našem telesu, nismo slišali niti besede.

Danes kovine še kako vplivajo na kakovost našega življenja. Enih je preveč in nam uničujejo imunski sistem, spomin, živčevje …, drugih pa nam vse bolj primanjkuje in smo zato utrujeni, zakisani, neplodni, depresivni … Kdo bi si mislil, da nekaj mikrogramov te ali one kovine lahko tako veliko prispeva k našem zdravju in počutju.

Zato vse nas, ki smo že zdavnaj zapustili šolske klopi, vabimo na »Večerno šolo«, v kateri se bomo na novo podučili o kovinah, ki nam težijo življenje. Pod drobnogled smo tokrat vzeli težke kovine in tiste, do katerih stežka pridemo.    

Za pomoč pri pripravi majevske številke se zahvaljujemo velikemu krogu ljudi, ki so nam pomagali s svojim strokovnim znanjem in dragocenimi izkušnjami (Anton Komat, Andreja Hartner, prim. dr. sci. Franc Fazarinc, dr. med., idr.).<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: