Aktualne novice

SIMBIOTSKI ČLOVEK

dodano: 13.5.2009

Anton Komat, svobodni raziskovalec, pisatelj in publicistKnjiga Simbiotski človek je svarilo, vodilo in povabilo obenem. Svarilo je podprto s trdnimi argumenti. Skozi posamezna poglavja, ki opisujejo mnogim še nepoznano resničnost, nam Anton Komat odpira evolucijo Življenja na Zemlji vse do današnjih dni, ko se soočamo s tragičnimi posledicami izrojene človeške vrste.

Avtor pred nami drzno in predrzno razgrne vprašanje znanstvene resnice, ki vse bolj postaja zgolj resnica tehnoznanosti. Ob branju spoznamo, da na koncu postane najpomembnejše tisto, česar poprej nismo vedeli, nismo hoteli vedeti ali nam niso povedali.

Če je racionalistična biologija ustvarila kritične probleme današnje družbe in sveta, jih bo le holistična zavest biozofije (biosophia) sposobna razrešiti. Da pa bi bili pri tem uspešni, moramo postati ekološko pismeni. Šele ko bomo razumeli, kako zares deluje ekosistem, bomo lahko ustvarili drugačno družbo.

Darvinizem je zapeljal naše razumevanje sveta v koncept tekmovalnosti, na katerem danes  slonijo tudi naša politika, znanost in gospodarstvo. V resnici pa je življenje na zemlji obstalo le zato, ker je v njem več simbioze in sodelovanja kot tekmovalnosti. Če bi obstajali le borba in tekmovalnost, Življenje ne bi bilo mogoče. Bo človek končno dojel tisto, kar narava ve od vselej? Bodo ljudje toliko dozoreli, da bodo podredili svoje sebične kratkoročne interese skupnemu dolgoročnemu dobremu? Če hoče majhna družbena skupina maksimirati le svoj položaj, namesto da bi optimizirala moč skupnosti, potem to vodi v uničenje družbe kot celote. Človeštva ne morejo rešiti nove tehnologije, ampak nova zavest našega bivanja, nova etika, nova kozmologija človeštva, nova kultura sobivanja, holistična zavest biozofije, simbiotski človek z biozofskim pogledom na svet.  

Zemlja bo preživela, Življenje vedno najde pot – z nami ali brez nas. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: