Aktualne novice

SIMBIOTSKI ČLOVEK

dodano: 13.5.2009

Anton Komat, svobodni raziskovalec, pisatelj in publicistKnjiga Simbiotski človek je svarilo, vodilo in povabilo obenem. Svarilo je podprto s trdnimi argumenti. Skozi posamezna poglavja, ki opisujejo mnogim še nepoznano resničnost, nam Anton Komat odpira evolucijo Življenja na Zemlji vse do današnjih dni, ko se soočamo s tragičnimi posledicami izrojene človeške vrste.

Avtor pred nami drzno in predrzno razgrne vprašanje znanstvene resnice, ki vse bolj postaja zgolj resnica tehnoznanosti. Ob branju spoznamo, da na koncu postane najpomembnejše tisto, česar poprej nismo vedeli, nismo hoteli vedeti ali nam niso povedali.

Če je racionalistična biologija ustvarila kritične probleme današnje družbe in sveta, jih bo le holistična zavest biozofije (biosophia) sposobna razrešiti. Da pa bi bili pri tem uspešni, moramo postati ekološko pismeni. Šele ko bomo razumeli, kako zares deluje ekosistem, bomo lahko ustvarili drugačno družbo.

Darvinizem je zapeljal naše razumevanje sveta v koncept tekmovalnosti, na katerem danes  slonijo tudi naša politika, znanost in gospodarstvo. V resnici pa je življenje na zemlji obstalo le zato, ker je v njem več simbioze in sodelovanja kot tekmovalnosti. Če bi obstajali le borba in tekmovalnost, Življenje ne bi bilo mogoče. Bo človek končno dojel tisto, kar narava ve od vselej? Bodo ljudje toliko dozoreli, da bodo podredili svoje sebične kratkoročne interese skupnemu dolgoročnemu dobremu? Če hoče majhna družbena skupina maksimirati le svoj položaj, namesto da bi optimizirala moč skupnosti, potem to vodi v uničenje družbe kot celote. Človeštva ne morejo rešiti nove tehnologije, ampak nova zavest našega bivanja, nova etika, nova kozmologija človeštva, nova kultura sobivanja, holistična zavest biozofije, simbiotski človek z biozofskim pogledom na svet.  

Zemlja bo preživela, Življenje vedno najde pot – z nami ali brez nas. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.