Aktualne novice

Cena lepote!

dodano: 29.5.2009

Sanja Lončar (uvodnik junijskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Prepričaj žensko, da je grda, in boš bogat. To je izrekel lastnik znane kozmetične hiše in ima prav. V njem se zrcali bistvo današnjega časa. Vmes pa so dojeli, da so tudi moški potencialni kupci lepote, moškosti, uspešnosti in zdravja, zato se v zadnjem času z vsemi močmi spravljajo tudi nanje.

Prepričaj človeka, da mu nekaj manjka, in mu obljubi, da je tvoj izdelek ali storitev odgovor na to potrebo (četudi to še zdaleč ni res), in boš bogat.

Resnica je, da vsi pogrešamo le eno – brezpogojno ljubezen. Vendar ta ni naprodaj!

Naprodaj pa so zato sredstva, ki ljubezen in samospoštovanje pogojujejo z obsegom vaših bokov, barvo in gostoto las, zategnjenostjo kože, velikostjo oprsja, polnostjo ustnic, vonjem telesa, z belino zob, dolžino trepalnic, debelino higienskega vložka, gladkostjo nog, znamko na vaših oblačilih in s tem, koliko so po desetih pranjih obledele barve na vaši obleki. Tako nastajajo slogani, ki nimajo veliko skupnega s zdravo pametjo, pa jih kljub vsemu vsak dan poslušamo in celo vplivajo na našo izbiro.

»Ker se cenite«, bi morali prevesti: Ker se ne cenite takšne, kot ste, kupite naš izdelek.

»Zdravje je osnovno, začnite pri svoji koži« – pravilneje bi bilo: Zdravje je osnovno, zato začnite pri svoji prebavi, črevesju, izbiri hrane, zmanjšanju stresa … in se bo takoj poznalo tudi na zdravju vaše kože. Zagotovo je zelo drzno, da so do prekratkim takšen slogan uporabljali ponudniki, katerih izdelki vsebujejo tudi zdravju potencialno škodljive snovi.

»Objem ljubezni« – verjemite, da bo vsak malček bolj vesel resničnega objema kot objema sintetičnih dišav, pridobljenih iz nafte in ojačanih s ftalati, ki potencialno ogrožajo reproduktivne organe.

Če bi vas ponudbe in obljube stale le denarja, se z njimi v našem projektu ne bi ukvarjali. Težava je v tem, da vas danes veliko promoviranih izdelkov lahko stane tudi zdravja. Zato upamo, da vas bo ta številka oborožila z dragocenimi podatki in vas spodbudila, da več poslušate sebe in manj promocijska sporočila. Ker se zares cenite!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: