Aktualne novice

Cena lepote!

dodano: 29.5.2009

Sanja Lončar (uvodnik junijskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Prepričaj žensko, da je grda, in boš bogat. To je izrekel lastnik znane kozmetične hiše in ima prav. V njem se zrcali bistvo današnjega časa. Vmes pa so dojeli, da so tudi moški potencialni kupci lepote, moškosti, uspešnosti in zdravja, zato se v zadnjem času z vsemi močmi spravljajo tudi nanje.

Prepričaj človeka, da mu nekaj manjka, in mu obljubi, da je tvoj izdelek ali storitev odgovor na to potrebo (četudi to še zdaleč ni res), in boš bogat.

Resnica je, da vsi pogrešamo le eno – brezpogojno ljubezen. Vendar ta ni naprodaj!

Naprodaj pa so zato sredstva, ki ljubezen in samospoštovanje pogojujejo z obsegom vaših bokov, barvo in gostoto las, zategnjenostjo kože, velikostjo oprsja, polnostjo ustnic, vonjem telesa, z belino zob, dolžino trepalnic, debelino higienskega vložka, gladkostjo nog, znamko na vaših oblačilih in s tem, koliko so po desetih pranjih obledele barve na vaši obleki. Tako nastajajo slogani, ki nimajo veliko skupnega s zdravo pametjo, pa jih kljub vsemu vsak dan poslušamo in celo vplivajo na našo izbiro.

»Ker se cenite«, bi morali prevesti: Ker se ne cenite takšne, kot ste, kupite naš izdelek.

»Zdravje je osnovno, začnite pri svoji koži« – pravilneje bi bilo: Zdravje je osnovno, zato začnite pri svoji prebavi, črevesju, izbiri hrane, zmanjšanju stresa … in se bo takoj poznalo tudi na zdravju vaše kože. Zagotovo je zelo drzno, da so do prekratkim takšen slogan uporabljali ponudniki, katerih izdelki vsebujejo tudi zdravju potencialno škodljive snovi.

»Objem ljubezni« – verjemite, da bo vsak malček bolj vesel resničnega objema kot objema sintetičnih dišav, pridobljenih iz nafte in ojačanih s ftalati, ki potencialno ogrožajo reproduktivne organe.

Če bi vas ponudbe in obljube stale le denarja, se z njimi v našem projektu ne bi ukvarjali. Težava je v tem, da vas danes veliko promoviranih izdelkov lahko stane tudi zdravja. Zato upamo, da vas bo ta številka oborožila z dragocenimi podatki in vas spodbudila, da več poslušate sebe in manj promocijska sporočila. Ker se zares cenite!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.