Aktualne novice

Če se cenite, pazite kaj berete

dodano: 29.5.2009

junijske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveV Franciji so psihiatri ugotovili, da zadošča že, če listate ženske revije le tri minute, in boste začutile, da nekaj z vašim telesom ni v redu. Če temu dodamo še vse oglase na obcestnih plakatih, TV zaslonih, v drogerijah … se lahko vprašamo, kakšna je verjetnost, da se bo povprečna ženska počutila zadovoljna v lastni koži. Zato Francozi zahtevajo zakonodajo, po kateri bodo morali mediji razkriti, v kolikšni meri so objavljene fotografije računalniško obdelane.

Ken Harris, eden najboljših v tem poslu, pravi, da danes ni niti ene fotografije ženskega telesa, ki gre v tisk, ne da bi bila vsaj dvajsetkrat obdelana in usklajevana z željami naročnika. Tisto, kar na koncu vidimo na naslovnicah, plakatih in reklamah, so le sanje! Korenček, ki vam ga ponuja industrija in kateremu se ne približajo niti modeli, ki so jih za ta namen posneli.

Priporočamo vam ogled kratkega filma »Seks, laži in photoshop« na spletnem portalu New York Thimesa: http://video.nytimes.com/<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: