Aktualne novice

Če se cenite, pazite kaj berete

dodano: 29.5.2009

junijske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveV Franciji so psihiatri ugotovili, da zadošča že, če listate ženske revije le tri minute, in boste začutile, da nekaj z vašim telesom ni v redu. Če temu dodamo še vse oglase na obcestnih plakatih, TV zaslonih, v drogerijah … se lahko vprašamo, kakšna je verjetnost, da se bo povprečna ženska počutila zadovoljna v lastni koži. Zato Francozi zahtevajo zakonodajo, po kateri bodo morali mediji razkriti, v kolikšni meri so objavljene fotografije računalniško obdelane.

Ken Harris, eden najboljših v tem poslu, pravi, da danes ni niti ene fotografije ženskega telesa, ki gre v tisk, ne da bi bila vsaj dvajsetkrat obdelana in usklajevana z željami naročnika. Tisto, kar na koncu vidimo na naslovnicah, plakatih in reklamah, so le sanje! Korenček, ki vam ga ponuja industrija in kateremu se ne približajo niti modeli, ki so jih za ta namen posneli.

Priporočamo vam ogled kratkega filma »Seks, laži in photoshop« na spletnem portalu New York Thimesa: http://video.nytimes.com/<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.