Aktualne novice

Bližnjica do lepe kože?!

dodano: 15.6.2009

A. Vogel (junijske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Pred kratkim sem imela v lekarni pogovor z gospo, ki je iskala rešitev za težave s kožo svojega najstnika.  Njen sin je »trpel« zaradi drobnih izpuščajev, ki so se mu pojavili okrog ustnic v loku od nosnic navzdol. Z njim je odšla do zdravnika, ta pa mu je predpisal antibiotik. Mama poroča, da se je stanje prvi dan izboljšalo, potem pa je bilo še slabše – še več izpuščajev in grši videz kot prej. Ob ponovnem obisku je zdravnik predpisal dolgotrajno kuro s še močnejšim antibiotikom, opirajoč se na najnovejše študije! Poleg tega pa jima je priporočil še najnovejši kozmetični  izdelek, ki se ga dobi le v lekarni. To naj bi bila pomoč pri zunanji negi prizadete kože. A žal tudi po tej nekajtedenski terapiji ni bilo nič bolje. Stanje kože se je po udarnih dozah antibiotikov in z zunanjo nego z inovativnimi kozmetičnimi izdelki težko izgovorljivega imena precej poslabšalo. Prizadeto pa je bilo tudi splošno stanje otroka – padla mu je odpornost, zato je zdaj »trpel« še za prehladom, vnetjem mehurja, pojavile so se prebavne motnje itd., da o skrhani samozavesti otroka, frustraciji staršev in nemoči strokovnega osebja niti ne govorimo.

V rubriki "Skupaj razkrivamo", pod članki "O naravni prehrani", si preberite nadaljevanje članka z omenjenim naslovom oz. kliknite na http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=167<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.