Aktualne novice

Draga nosečnica, draga mamica!

dodano: 10.7.2009

Naravni začetki, združenje za informiranje, svobodno izbiro in podporo na področju nosečnosti, porodDraga nosečnica, draga mamica!

Vsaka nosečnica in porodnica ima pravico do odlične obporodne skrbi, porodne podpore in popolne informirane izbire.

Pri Združenju Naravni začetki ugotavljamo, da v zdravstvenem sistemu ženska, njen partner in otroček vse prepogosto ne dobijo tega, kar potrebujejo in kar jim pripada. Kot zagovornice pravic žensk hočemo izboljšati kvaliteto obporodne skrbi v Sloveniji, tega pa si ne moremo zamišljati brez sodelovanja z vami, ženskami, in vašimi bližnjimi.

V okviru programa »Še vsaka je rodila!« Pravice žensk v obporodnem obdobju začenjamo z organiziranim zbiranjem porodnih/obporodnih izkušenj – pozitivnih in negativnih – ne glede na to, kdaj in kje ste rodile (v porodnišnici, doma, v Sloveniji ali tujini). Obenem lepo vabljeni tudi spremljevalci/ke, da nam zaupate vašo izkušnjo spremljanja pri ginekološkem pregledu ali pri porodu.   

Nekatere ste nam po telefonu, na srečanjih in delavnicah, po e-pošti in na forumih zaupale izkušnje iz obdobja nosečnosti, poroda in poporodnega časa. Če ste nam izkušnjo že zaupale, nam dovolite, da jo arhiviramo oziroma objavimo. Oglasite se nam po telefonu 030/321-355, 01/544-34-79 ali po e-pošti info@mamazofa.org, da se dogovorimo.

Druge vabimo: Napišite vašo porodno/obporodno zgodbo in jo pošljite po elektronski pošti. Skupaj bomo ustvarile zbirko pričevanj o sodobnih doživetjih v zdravstvenem sistemu v nosečnosti, med porodom in v poporodnem obdobju. Po dogovoru z vami pa bomo pripravile objavo na spletni strani in v medijih, s stopnjo anonimnosti, ki vam bo ustrezala.   

Na podlagi zbranih obporodnih zgodb bomo lahko argumentirano, glasno in krepko podprle naša zahteve po spremembi obporodnih praks v Sloveniji.

Stopimo skupaj!  

Zavedamo se, da je vaša obporodna zgodba okno v vašo zasebnost.  

Obvezujemo se, da bomo vedno upoštevale vaša stališča in zahteve o shranjevanju in objavi; če boste želeli, boste ohranili vso anonimnost.

Oglasite se nam po telefonu telefonu 030/321-355, 01/544-34-79 ali po e-pošti info@mamazofa.org, da se dogovorimo  o nadaljevanju.    

Pokličite nas ali nam pišite tudi, če potrebujete informacijo, svetovanje, podporo in pomoč v zvezi z vašimi pravicami v obporodnem obdobju v zdravstvenem sistemu.  

Dovolimo si sanjati: porod pripada materam, otročkom in očetom.  

Vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in lepo pozdravljamo, sodelavke Združenja Naravni začetki: Irena, Zalka, Radmila in Damijana. 

»Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma.«<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.