Aktualne novice

USTAVIMO GS RASTLINE - NAPREDOVANJE PROJEKTA

dodano: 14.7.2009

Inštitut za trajnostni razvoj (ITR), 07. 07. 2009

Nadaljnja glasovanja o GSO na ravni Evropske unije

Evropska komisija je po tem, ko je izgubila proti prepovedim v Avstriji in na Madžarskem, ter zaradi evropskih volitev, do nadaljnjega zadržala vsa ostala glasovanja o predlogih odobritve gensko spremenjenih organizmov v Svetu ministrov. Glasovanja o GSO v Franciji in Grčiji ter o avtorizaciji dveh novih koruz Bt so iz tega razloga prestavljena na nedoločen datum. Evropska komisija trenutno ne daje novih pobud glede GSO, toda kaj kmalu lahko znova začne s poskusi, da bi pospešili rabo GSO v Evropi. Zato bomo budno spremljali vse nadaljnje dogodke in vas obveščali o vsakršni novi odločitvi glede GSO na evropski ravni. Ob tem bo nujno, da bomo vseskozi organizirani in v kar najkrajšem možnem času pripravljeni na odziv.

V nadaljevanju pa še nekaj novosti glede vaših odzivov preko spleta

Sodelovanje:

V projektu "Ustavimo GS rastline" ali sorodnih lokalnih projektih je do danes sodelovalo že 148.473 ljudi iz vse Evrope. Na tem spletnem naslovu si je mogoče ogledati, koliko elektronskih sporočil so prejeli ministri posameznih držav: 
www.gmo-free-regions.org/stop-the-crop-action.html

Kako lahko sodelujete v projektu?

Še zmeraj je mogoče, da akcijo objavite na vaši spletni strani in se pripravite na naslednjo odločilno stopnjo v odločanju, ki bo najverjetneje in predvidoma nastopila po poletnih počitnicah. Za več informacij si oglejte: http://www.gmo-free-regions.org/stop-the-crop-action/de/aktion-machen.html

Lep pozdrav,


Inštitut za trajnostni razvoj

in

GMO-free Regions<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.