Aktualne novice

KOZMETIKA ZA PRAVE MOŠKE

dodano: 16.7.2009

julijske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveNa trgu je kopica losjonov za po britju, ki naj bi iz moških naredili prave »mačote«. A ravno najbolj oglaševani izmed njih, vsebujejo toliko škodljivih snovi, da lahko ob redni uporabi, moške prej spravijo ob njihovo moškost, kot pa da bi jo spodbujali.

Rezultati Öko-testa iz februarja 2009 sporočajo tole: dragi moški, če uporabljate katero od spodaj navedenih znamk losjonov za po britju, boste le nenaravno dišali, vaša koža in preko nje celo telo pa vam nikakor ne bosta hvaležna. Oceno »nezadostno« so dobili naslednji:
- Avène After-Shave Balsam Männer – vsebuje halogenorganske (triklosan in klorfenesin) ter policiklične mošusne spojine;
- Florena Men After Shave Balsam – vsebuje alergene dišave in PEG/PPEG derivate;
- L'oreal Men Expert After Shave Balsam – vsebuje halogenorganske spojine, PEG/PPEG derivate in parafin/silikon;
- Old Spice After Shave Sensitive – vsebuje sledove dietilftalatov in policikličnih mošusnih spojin, alergene dišave in PEG/PPEG derivate;
- Tabac Original After Shave Balsam - vsebuje sledove dietilftalatov in policikličnih mošusnih spojin, alergene dišave, PEG/PPEG derivate in parafin/silikon;

Na srečo pa se na trgu najde tudi več kot dovolj izdelkov, s katerimi boste tudi moški lahko lepo in predvsem zdravo dišali. Oceno »zelo dobro« so med drugim (navajamo le izdelke, dostopne na slovenskem trdu) dobili:
- Lavera Men Care After Shave Balsam
- Logona Mann Aftershave Balm
- Weleda After Shave Balsam
- Sebamed For Men After Shave Balsam mit Hydro GS<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.