Aktualne novice

Škripljete?

dodano: 30.9.2009

uvodnik oktobrskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave


Kaj bi se zgodilo, če bi pozabili zamenjati olje, naliti vodo in zamenjati filtre v svojem avtomobilu?

Zakaj nam je potem tako težko dojeti, da tudi naše telo potrebuje vsaj enako dober tretma kot naš  jekleni konjiček? Dobro olje, dovolj vode in dobro filtriranje smeti!

Ko v avtu začne nekaj škripati, si ne dajemo na ušesa naglušnikov, da bi prikrili moteč zvok. Zakaj potem pri težavah v sklepih in mišicah menimo, da si lahko pomagamo s tem, da prikrivamo bolečino in gasimo vnetja?

Bolečine v sklepih in mišicah ter težave s hrbtenico dobivajo danes pandemične razsežnosti.

Ali boste trpeli in le blažili simptome, ali pa iskali in odpravljali vzroke, je vaša izbira. To številko novičk namenjamo presenetljivim ugotovitvam, ki so nam lahko v veliko pomoč pri ohranjanju nemotenega in učinkovitega delovanja našega najbolj dragocenega vozila – telesa.

Ne pustite se prepričati, da je staranje nepovratni proces pešanja vseh vaših funkcij. Kot smo zapisali v uvodniku knjige o osteoporozi, staranje ni bolezen, je pa donosen posel, s katerim bi mnogi radi zaslužili.

Razne težave, ki jih radi imenujemo artroza, osteoporoza, revmatoidni artritis in podobno so le različna imena za seštevek vseh naših prepričanj, navad in načina, kako smo ravnali z lastnim telesom. Zato je bolečina včasih najboljši prijatelj. Prisili nas k temu, da premagamo lastno lenobo in nekaj spremenimo. Tisto, kar smo si obljubljali že leta (več telesne dejavnosti, opustitev kajenja, zmanjšanje telesne teže, manjši vnos sladic itd.), postane veliko lažje, če nam bolečina dopove, da je s spremembami treba pohiteti.  

Verjemite, da so lahko »old timerji« z dobrim vzdrževanjem bolj kakovostni od novih avtomobilov.

Če ste pripravljeni odkriti novo življenje v svojem telesu, ste vabljeni k branju naše oktobrske številke.  

Kot je zapisal anonimni avtor:
Ljudje se ne starajo. Starost nastopi takrat, ko se ustavi njihova notranja rast.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.