Aktualne novice

SPOŠTOVANI FDA, ČAKAMO!

dodano: 25.9.2009

Spoštovani FDA (Federal Drug Administration)!

Obračamo se na vas z vprašanjem.
Dojeli smo, da ste odobrili uporabo MMR in DTAP in HEP B in ROTAVIRUS in HIB in PNEUMOCOCCAL in POLIO kot posamična cepiva, ki jih naši otroci prejmejo še kot dojenčki. Vendar nas zanima, ali ste kdaj odobrili MMRDTAPHEPBROTAVIRUSHIBPNEUMOCOCCALPOLIO cepivo.
To sprašujemo, ker se vsa omenjena cepiva dajejo istočasno, kar pomeni, da se v telesu obnašajo kot ena enota, mar ne? Če se ne motimo, za uporabo vseh omenjenih skupaj še niso bili narejeni testi varnosti. To pomeni, da FDA dejansko ni odobrila uporabe takšnega koktejla. In zakaj se potem vsi obnašajo, kot da je takšna mešanica odobrena?
Podoben primer je mešanica 14 cepiv, ki jih otročički dobijo istočasno, vključuje pa
HEP B, POTAVIRUS, DTAP, HIB, POLIO, FLU, MMR, CHIKEN POX in HEP A cepivo.
Seveda, tudi v tem primeru ste preverili varnost vsakega cepiva posebej. Vendar, ali ste kdaj preverili in odobrili cepivo HEPROTAVIRUSDTAPHIBPOLIOFLUMMRCHIKENPOXHEPA?
Če jih že dajejo hkrati, zakaj jih potem že vnaprej ne zmešajo kot eno cepivo?
Jasno, ker bi se tako znašli pred dejstvom, da se ne ve, kakšni so kumulativni efekti, ki jih trenutno ločuje le plastična embalaža.
Se vam to zdi varno? Oziroma, kje so dokazi, da je varno?
100 % smo prepričani, da cepivo HEPROTAVIRUSDTAPHIBPOLIOFLUMMRCHIKENPOXHEPA ni bilo testirano glede varnosti. Enako smo prepričani, da toksini v teh cepivih (živo srebro, aluminij, »antifriz«, če naštejemo le nekatere) niso bili testirani skupaj.
To se sprašujemo, ker imamo dvoje oči in možgane, in ker smo jih uporabili skupaj, vidimo, da so naši otroci pred cepljenjem govorili, po cepljenju pa ne govorijo več. Takšno zgodbo vam lahko pove še tisoče drugih staršev. Zdaj, ko avtizem doleti enega od stotih otrok, nas zanima, ali ste sploh načrtovali izvajanje kumulativnih testov varnosti in ali imate res namen odobriti uporabo na hitro proizvedenega cepiva proti prašičji gripi.
Halo! Kje je tu varnost?!
FDA, do kdaj boste dovoljevali cepiva, ki niso niti približno tako varna, kot bi morala biti?
IN koliko časa boste še dovoljevali cepiva, ki niso bila nikoli testirana v skupnih kombinacijah?
Koliko časa bodo ameriški otroci še poskusni prašički?
Koliko časa še?

Čakamo. Nacionalno združenje za avtizem.

www.nationalautism.org<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.