Aktualne novice

Živi napis sredi Ljubljane z jasnim sporočilom: UKREPAJ ZDAJ!

dodano: 22.10.2009

Umanotera


V soboto, 24. oktobra, bodo predstavniki civilne družbe v 150 državah po svetu natanko šest tednov pred zaključkom mednarodnih podnebnih pogajanj v Kopenhagnu od svojih voditeljev zahtevali sprejem pravičnega in ambicioznega mednarodnega podnebnega dogovora. Po vsem svetu se bodo na ta dan zvrstile raznolike ulične akcije, ki bodo na ustvarjalen in množičen način združile moči svetovne javnosti ter tako izkoristile morda zadnjo veliko priložnost, da pokažejo svojo globoko zaskrbljenost nad podnebnimi spremembami in potencialno katastrofalnimi posledicami, ki jih te prinašajo. 

Svetovni akciji, ki se bo odvijala pod okriljem organizacije 350.org2, se pridružujemo tudi v Sloveniji. 24. oktobra 2009 ob 10.30 bomo pobudniki in podporniki kampanje Ukrepaj zdaj!3, izvedli "živi napis" - UKREPAJ ZDAJ! Akcija bo potekala na parkirišču poslovne stavbe Telekom ob Slovenski cesti v Ljubljani.

Od predsednika vlade Boruta Pahorja bomo zahtevali, da nemudoma popelje Slovenijo na pot nizkoogljične družbe, se zavzame za ambiciozen in pravičen podnebni dogovor, da se podnebne konference v Kopenhagnu osebno udeleži in na ta način prevzame odgovornost za tam sprejete odločitve. 

KAJ: Ulična akcija – živi napis: UKREPAJ ZDAJ!
KDAJ: Sobota, 24. oktober 2009, ob 10.30 uri
KJE: Parkirišče  poslovne stavbe Telekom, Cigaletova 15 (Bavarski dvor, ob Slovenski cesti), Ljubljana
KAKO: Fotografiranje in snemanje živega napisa bo možno tudi iz Telekomove poslovne stavbe. Zaradi lažje organizacije prosimo, da podatke fotografov oz. snemalcev (ime, priimek, stalni naslov, medij, na samem dogodku je zaželen osebni dokument) sporočite najkasneje do petka, 23. oktobra 2009 do 9.ure zjutraj na karmen@umanotera.org.
KDO: Umanotera, Focus društvo, Greenpeace v Sloveniji, Mladinsko združenje Brez izgovora Slovenija in podporniki

V okviru kampanje Ukrepaj zdaj! in kot podpora osrednji akciji v Ljubljani se bodo istočasno, v soboto, 24. oktobra 2009, med 10:30 in 11:00, po Sloveniji zvrstile številne manjše akcije. Fotografije in posnetki vzporednih akcij bodo dostopni na spletni strani www.ukrepajzdaj.org

VEČ  INFORMACIJ: Karmen Kogoj Ogris, 014397100, karmen@umanotera.org

KONTAKTI:

Barbara Kvac, barbara@focus.si, 040 722 149

Vida Ogorelec Wagner, vida@umanotera.org, 01 439 7100

Nina Štros, nina.stros@greenpeace.org, 040 871 530<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: