Aktualne novice

Danes korenček za en evro, jutri kemoterapija za tisoč evrov

dodano: 30.8.2007

Sanja Lončar (uvodnik novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Pred desetimi leti so o prednostih ekološke pridelave in naravnih izdelkov še dvomili. Celo v knjigah naših cenjenih prehranskih strokovnjakov smo lahko brali, da so prednosti ekološke pridelave nedokazane, vprašljive in da slednja nima perspektive.

Danes obstaja že stotine študij, ki s številkami dokazujejo, koliko boljša so eko živila: tretjina več suhe snovi, celo do 50 % več antioksidantov in drugih zdravilnih snovi, za tretjino več vitaminov in rudnin ter desetkrat manjše breme toksičnih snovi je le nekaj prednosti eko živil. Vse več je dokazov tudi o težje ugotovljivih prednostih, ki jih merijo s kristalizacijo, o informaciji, ki jo nosijo živila, pridelana z več odnosa in vec ljubezni ter njihovih vplivih na naše telesno zdravje in tudi na zdravje našega duha.

Bolezen je mnoge prisilila, da se na novo srečajo z naravo in njenimi močmi. Število iskalcev naravnih rešitev nenehno raste.

Minili sta dve leti od prvega eko vodnika, ki ga je pripravil Inštitut za trajnostni razvoj. V eko vode je v tem času »zaplavalo« veliko novih porabnikov, ki jim čeri zavajajočega oglaševanja in protislovnih informacij otežujejo iskanje. Zato smo se odločili, da septembrske tiskane novice "Skupaj za zdravje človeka in narave" (lahko jih dobite brezplačno na naših info točkah po celi Sloveniji) tokrat posvetimo pregledu premikov v zadnjih dveh letih in aktualni ponudbi eko in zdravih izdelkov. Upamo, da bomo s tem koristili vsem, ki stopate po potkah skozi džunglo ponudbe, ki jo označujejo kot zdravo. Besede zdravo in naravno so danes precej zlorabljene in obrabljene. S tem pa se ne zmanjšujejo moči dejansko zdravih in naravnih izdelkov, le izbirati je treba znati.

Za ozaveščanje na področju zdravega življenja, varovanja okolja in spoznavanja naravnih poti do zdravja se imamo največ zahvaliti nevladnim organizacijam, ki kljub vsem težavam, premikajo mejnike. Vse storjeno je dokaz, da moramo držati skupaj in da je veliko pomembnejše od tega, kar nas ločuje, to, kar nam je skupno.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.