Aktualne novice

Danes korenček za en evro, jutri kemoterapija za tisoč evrov

dodano: 30.8.2007

Sanja Lončar (uvodnik novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Pred desetimi leti so o prednostih ekološke pridelave in naravnih izdelkov še dvomili. Celo v knjigah naših cenjenih prehranskih strokovnjakov smo lahko brali, da so prednosti ekološke pridelave nedokazane, vprašljive in da slednja nima perspektive.

Danes obstaja že stotine študij, ki s številkami dokazujejo, koliko boljša so eko živila: tretjina več suhe snovi, celo do 50 % več antioksidantov in drugih zdravilnih snovi, za tretjino več vitaminov in rudnin ter desetkrat manjše breme toksičnih snovi je le nekaj prednosti eko živil. Vse več je dokazov tudi o težje ugotovljivih prednostih, ki jih merijo s kristalizacijo, o informaciji, ki jo nosijo živila, pridelana z več odnosa in vec ljubezni ter njihovih vplivih na naše telesno zdravje in tudi na zdravje našega duha.

Bolezen je mnoge prisilila, da se na novo srečajo z naravo in njenimi močmi. Število iskalcev naravnih rešitev nenehno raste.

Minili sta dve leti od prvega eko vodnika, ki ga je pripravil Inštitut za trajnostni razvoj. V eko vode je v tem času »zaplavalo« veliko novih porabnikov, ki jim čeri zavajajočega oglaševanja in protislovnih informacij otežujejo iskanje. Zato smo se odločili, da septembrske tiskane novice "Skupaj za zdravje človeka in narave" (lahko jih dobite brezplačno na naših info točkah po celi Sloveniji) tokrat posvetimo pregledu premikov v zadnjih dveh letih in aktualni ponudbi eko in zdravih izdelkov. Upamo, da bomo s tem koristili vsem, ki stopate po potkah skozi džunglo ponudbe, ki jo označujejo kot zdravo. Besede zdravo in naravno so danes precej zlorabljene in obrabljene. S tem pa se ne zmanjšujejo moči dejansko zdravih in naravnih izdelkov, le izbirati je treba znati.

Za ozaveščanje na področju zdravega življenja, varovanja okolja in spoznavanja naravnih poti do zdravja se imamo največ zahvaliti nevladnim organizacijam, ki kljub vsem težavam, premikajo mejnike. Vse storjeno je dokaz, da moramo držati skupaj in da je veliko pomembnejše od tega, kar nas ločuje, to, kar nam je skupno.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: