Aktualne novice

Predaja manifesta za odlično javno šolo ministru za šolstvo in šport dr. Igorju Lukšiču

dodano: 26.10.2009Delegacija civilne pobude "Kakšno šolo hočemo?" ki jo bo vodila dr. Manca Košir, bo predala Manifest za odlično javno šolo in na javnih debatah zbrano gradivo ministru dr. Igorju Lukšiču in snovalcem nove Bele knjige o izobraževanju.

Dogodek bo v tiskovnem središču Ministrstva za šolstvo in šport (Ljubljana, Masarykova cesta 16) v sredo, 28. oktobra ob 10. uri.  Bodite z nami in ob nas!

Dr. Manca Košir je 19. maja letos sklicala javno tribuno z naslovom "Kakšno šolo hočemo?", ki  je bila v dvorani Ministrstva za šolstvo in šport Tribuna je bila namenjena artikulaciji različnih idej, vizij in zahtev za DRUGAČNO šolo.

Razpravljavci (dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, dr. Tamara Ditrich, dr. Igor Lukšič, dr. Urban Kordeš, dr. Janez Krek in Viljem Ščuka) so predstavili problematiko, predvsem pa izkušnje z drugačnimi pristopi in možnostmi izbire ter odprli prostor za širšo razpravo. Več kot 200 prisotnih učiteljev, ravnateljev, staršev in drugih zainteresiranih predstavnikov javnosti se je oglasilo s svojimi videnji in vizijo.

V treh nadaljevanjih javne tribune, ki jo je v sodelovanju s pobudniki organiziral Center za duhovno kulturo iz Ljubljane, so se po principu svetovne kavarne oblikovali predlogi prenove šolskega sistema, na podlagi katerih je bil sprejet Manifest za odlično javno šolo. Udeleženci so ustanovili odbor, zadolžen za stike z ministrstvom in za vključitev pobud iz manifesta v Belo knjigo o izobraževanju.

Več o delovanju civilne pobude si lahko prebereta na spletni strani: www.cdk.si/kaksno_solo_hocemo/, za dodatne informacije pa se lahko obrnete na Barbaro Škarja: barbara.skarja@cdk.si.

Prosimo, razširite obvestilo po svojih mrežah, obveščajte javnost in spodbujajte skupno odločanje o šolanju naših otrok. Prihodnost družbe je doma v šolskih klopeh!

Pridružite se nam na predaji manifesta ministru dr. Igorju Lukšiču in bodite glas javnosti, ki ima državljansko pravico do obveščenosti o svojem jutri.

Na sodelovalno snidenje! << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.