Aktualne novice

NVO POZIVAJO PREMIERA, NAJ ODGOVORI NA MEMORANDUM

dodano: 26.10.2009

CNOVS, 16.10.2009



Prek 100 zvez, društev in zavodov se je zato združilo v Koordinacijo nevladnih organizacij in od predsednika vlade zahtevajo odgovor na tri vprašanja: kdo je odgovoren za sistemski razvoj in sodelovanje z nevladnimi organizacijami, kakšna pooblastila ima in kakšen je njegov program za naslednje leto dni ter katere sklepe je vlada sprejela glede memoranduma NVO.

"Predsednik vlade je konec lanskega leta napovedal poglobljeno sodelovanje nove vlade z nevladnimi organizacijami. Kot prvi korak sodelovanja pa predlagal pripravo omenjenega memoranduma. Kljub dogovoru, da bo predlog vlada proučila in nanj odgovorila, se to v osmih mesecih in po več pisnih pobudah ni zgodilo," pravijo v Koordinaciji NVO. "Še več – druge države aktivno vključujejo nevladne organizacije v reševanje krize, kar je predlagal tudi slovenski nevladni sektor. Namesto sodelovanja pa se v Sloveniji nevladne organizacije srečujejo z vedno več administrativnimi in drugimi ovirami. Vlada je namreč imenovala državnega sekretarja za nevladne organizacije brez pristojnosti za ukrepanje," opozarjajo v Koordinaciji.

Javno pismo predsedniku vlade so pripravile nevladne organizacije (društva, ustanove in zavodi), ki delujejo na področju dobrodelnosti, sociale, kulture, športa, zagovorništva, varstva okolja, zdravja, civilne zaščite in mnogih drugih. "V nemalo primerih s prostovoljnim delom opravljajo naloge, ki bi jih morale zagotoviti vladne institucije," še piše v javnem pismu Koordinacije NVO.



<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.