Aktualne novice

Inteligenca od znotraj!

dodano: 27.10.2009

uvodnik novembrskih novic Skupaj za zdravje človeka in naraveDejstvo je, da je zdravje večine Zemljanov vse slabše. Oči so usmerjene v nove raziskave. Čakamo, da bo kak genialen znanstvenik iznašel čarobne tabletke za vse težave, da bodo iz naših celic začeli proizvajati »rezervne dele« za naše telo, nekateri upajo, da nas bodo Nezemljani evakuirali na kak bolj prijazen planet, drugi si obetajo pomoč psihičnih kirurgov, zdravilcev, velikih učiteljev ali božanstev, ki jih kličejo na pomoč. V pričakovanju čudeža, ki naj bi se zgodil nekje zunaj, spregledamo čudežno dogajanje, ki nenehno poteka v nas samih. Čudežne rešitve so tako preproste, da to skorajda žali naš razum, vajen zapletenosti in cenovne potratnosti vseh današnjih »rešitev«. Toda te so še vedno tam.

V novembrski številki novic se bomo poglobili v eno izmed teh »malenkosti«, na katerih sloni čudež našega zdravja in življenja nasploh. Govorili bomo o maščobah. Naša znanost zanje praviloma navaja, da so vir energije za telo, ker z njihovim izgorevanjem nastaja veliko kalorij. S tem smo zadeli bistvo ravno toliko, kot če bi vašo vrednost in namen vašega življenja ocenili le z mesom in kostmi, ki se nahajajo v vašem telesu. Za maščobe je zapisano tudi, da so nosilke vitaminov D, A in E. Ti vitamini pa so – kot navaja še ena opredelitev znanosti – organske snovi, ki uravnavajo procese v našem telesu. Tako vitamin E pomaga preprečevati degenerativne spremembe v celicah, preprečuje in topi krvne strdke, pospešuje celjenje opeklin itd. Vitamin D nas varuje pred gripo in prehladi, rakavimi spremembami, hormonskimi motnjami in še bi lahko naštevali.

Napisati, da so vitamini le organske snovi, je arogantnost materialistično omejenih Zahodnjakov. Organske snovi so moka, voda in jajca, vendar te sestavine same po sebi ne znajo narediti kruha. Za kruh so potrebni še moja zamisel, znanje in občutek v rokah. Vitamini pa usmerjajo procese, dajejo naloge, povezujejo, nadzorujejo, identificirajo, obnavljajo, preprečujejo, dovoljujejo itd. Če vedo, kaj jim je storiti, ne da me o tem povprašajo, potem jim moram priznati, da so več kot le snov. Takšno je vsaj moje razumevanje in čutenje stvarstva.

Ali bi vi znali razložiti svojim celicam, kaj morajo storiti, da bi zacelile opekline? Ali znate svojim tkivom razložiti, kako naj poškodovano in opečeno tkivo regenerirajo s takšnimi celicami, kakršne so bile pred opeklino? Ali znate odkriti rakavo celico in jo pozdraviti? Tega ne znajo niti naši najbolje izšolani zdravniki. Vsa farmacevtska pamet se lahko skrije pred temi vprašanji. Maščobne kisline in vitamini E, A in D to uspešno počnejo, mi pa jim žaljivo rečemo »skupek organskih snovi«.  

Če ste pripravljeni preseči tisto, kar ste do tega trenutka vedeli o maščobah, se vam obeta veliko koristnih spoznanj in naravnih rešitev za marsikatero težavo.

Sanja Lončar, urednica<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.