Aktualne novice

Vesti iz Zavesti

dodano: 26.11.2009

uvodnik decembrskih novic Skupaj za zdravje človeka in naraveOdštevamo dneve do konca leta, preštevamo dosežke in pripravljamo bilance uspehov.

Toda kaj so dosežki? So to medalje? Rekordi? Nove tehnologije? Dvig družbenega proizvoda? Začetek konca krize, v katerega nas mediji tako vztrajno prepričujejo?

Veliko hrušča prihaja iz radijskih in TV sprejemnikov. Preveč besed je tudi v poplavi vsemogočih medijev. Praviloma sta čas in prostor, ki ga namenjajo informaciji, obratno sorazmerna z njeno pomembnostjo.

Ali se lahko za trenutek umirimo in se vprašamo, kaj se je v tem letu zares zgodilo?

Katera spoznanja se nam ponujajo? Kaj smo zares dosegli in kam smo namenjeni?

Kam pluje naša ladja in kdo je za krmilom?

Z očetom že nekaj let na dolgo in široko razpravljamo. Vsak dan namreč prebere dobesedno vse tiskane medije in si ogleda vse informativne oddaje. Meni, da je to nujno, če želi biti na tekočem s tem, kaj se dogaja. Zato ne more razumeti, da ne berem nobenega časopisa, da vklopim televizijo le nekajkrat letno, poročila na radiu pa poslušam le, če nanje slučajno naletim v času vožnje. Morda se prav zaradi tega lažje zavedam tistega, kar se ZARES dogaja.

In v tem nisem osamljena. Še veliko ljudi se je odklopilo od hrušča in trušča ter se priklopilo na najbolj kredibilni vir – na poslušanje »vesti iz zavesti«. Zaprosili smo jih, da z nami delijo svoje vtise o pomembnih premikih v tem letu in osvetlijo področja, ki se jim zdijo najbolj aktualna.

Želimo vam, da tudi vi izkoristite čas posebnih energij in naredite lastno bilanco premikov in potreb.

Astrologi pravijo, da bo leto, ki je pred nami, v znamenju zelo napetih konstelacij. Podobne so bile tudi v času največjih revolucij in preobrazb. Tudi do časa, ki so ga Maji označili kot konec časa, ni daleč.

A kar koli se nam obeta, nosi v sebi veliko darilo. Negotovost okrepi našo zavest o minljivosti, ta pa nam da moč, da bolj zavestno spoštujemo in izkoristimo vsak trenutek, ki ga še imamo na voljo.

Sanja Lončar, urednica.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.