Aktualne novice

Vesti iz Zavesti

dodano: 26.11.2009

uvodnik decembrskih novic Skupaj za zdravje človeka in naraveOdštevamo dneve do konca leta, preštevamo dosežke in pripravljamo bilance uspehov.

Toda kaj so dosežki? So to medalje? Rekordi? Nove tehnologije? Dvig družbenega proizvoda? Začetek konca krize, v katerega nas mediji tako vztrajno prepričujejo?

Veliko hrušča prihaja iz radijskih in TV sprejemnikov. Preveč besed je tudi v poplavi vsemogočih medijev. Praviloma sta čas in prostor, ki ga namenjajo informaciji, obratno sorazmerna z njeno pomembnostjo.

Ali se lahko za trenutek umirimo in se vprašamo, kaj se je v tem letu zares zgodilo?

Katera spoznanja se nam ponujajo? Kaj smo zares dosegli in kam smo namenjeni?

Kam pluje naša ladja in kdo je za krmilom?

Z očetom že nekaj let na dolgo in široko razpravljamo. Vsak dan namreč prebere dobesedno vse tiskane medije in si ogleda vse informativne oddaje. Meni, da je to nujno, če želi biti na tekočem s tem, kaj se dogaja. Zato ne more razumeti, da ne berem nobenega časopisa, da vklopim televizijo le nekajkrat letno, poročila na radiu pa poslušam le, če nanje slučajno naletim v času vožnje. Morda se prav zaradi tega lažje zavedam tistega, kar se ZARES dogaja.

In v tem nisem osamljena. Še veliko ljudi se je odklopilo od hrušča in trušča ter se priklopilo na najbolj kredibilni vir – na poslušanje »vesti iz zavesti«. Zaprosili smo jih, da z nami delijo svoje vtise o pomembnih premikih v tem letu in osvetlijo področja, ki se jim zdijo najbolj aktualna.

Želimo vam, da tudi vi izkoristite čas posebnih energij in naredite lastno bilanco premikov in potreb.

Astrologi pravijo, da bo leto, ki je pred nami, v znamenju zelo napetih konstelacij. Podobne so bile tudi v času največjih revolucij in preobrazb. Tudi do časa, ki so ga Maji označili kot konec časa, ni daleč.

A kar koli se nam obeta, nosi v sebi veliko darilo. Negotovost okrepi našo zavest o minljivosti, ta pa nam da moč, da bolj zavestno spoštujemo in izkoristimo vsak trenutek, ki ga še imamo na voljo.

Sanja Lončar, urednica.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: