Aktualne novice

Povejte svoje mnenje o prihodnosti EU! Z manifestom Pomladne zveze…

dodano: 9.1.2010

INŠTITUT ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

 

Na Inštitutu za trajnostni razvoj slovenske organizacije civilne družbe in državljane pozivamo, da se vključite v posvetovanje o EU leta 2020 oziroma o prihodnosti Strategije "EU 2020".

Zavedamo se, da je to posvetovanje za marsikatero organizacijo lahko zahtevno. Toda ker so sedanje velike gospodarske, okoljske in socialne težave sprožile bolj temeljito razpravo o prihodnosti EU, kot smo je bili vajeni doslej, je to lahko velika priložnost za načrtovanje usmeritve, ki bi Evropo pripeljala bliže idealu trajnostne – okoljsko, gospodarsko in socialno uravnotežene družbe.

Zato vas vabimo, da izkoristite prispevek, ki so ga lani oblikovale organizacije civilne družbe v okviru Pomladne zveze (Spring Alliance). V celoletnem procesu posvetovanj je bil pripravljen Manifest Pomladne zveze, ki obravnava veliko vprašanj v zvezi z okrepljenim in okolju prijaznejšim socialnim tržnim gospodarstvom, in tako predstavlja odličen prispevek k viziji EU 2020.

Na ITR smo že lani prevedli celoten manifest, ki ga najdete na: http://www.itr.si/

Dokument Evropske komisije, ki je predmet posvetovanja, pa je v slovenščini na: http://ec.europa.eu/eu2020/pdf/eu2020_sl.pdf

Pomladno zvezo so ustanovile štiri vodilne organizacije civilne družbe v EU – Evropski okoljski biro (EEB), Konfederacija evropskih sindikatov (ETUC), Socialna platforma in Concord (platforma razvojnih organizacij).

Če vaša organizacija dela na enem od teh področij ali je celo članica ene od teh mrež, ali če ste kot posameznik včlanjeni v kako organizacijo z omenjenih področij, boste gotovo želeli izkoristiti priložnost, da poveste, da se tudi vi strinjate s predlogi Manifesta Pomladne zveze in s tako Evropsko unijo, kot jo omenjene organizacije v njem zagovarjajo. To je najmanj, kar lahko naredite – vendar pa ima lahko velik učinek, če nas bo dovolj storilo tako!

Rok za posredovanje mnenj je 15. januar 2010. Mnenja o osnutku strategije se lahko pošlje na naslov EU2020@ec.europa.eu – ali  pa navodila za posredovanje mnenj poiščite na: http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/eu2020/consultation_en.htm

(Tam posamezniki mnenja posredujte na EU2020-citizen@ec.europa.eu, neregistrirane organizacije na ECI-Consultation-citizen@ec.europa.eu, portal pa nudi tudi možnost, da se organizacije registrirate pri Evr. komisiji.)

Če boste imeli kakršnokoli vprašanje v zvezi z manifestom ali našim pozivom, nam lahko pišete po e-pošti ali nas pokličete. Hvaležni vam bomo tudi, če nas boste v primeru, da boste sledili našemu pozivu, o tem obvestili.

Še nekaj koristnih povezav:

Spletni portal Pomladne zveze: http://www.springalliance.eu/

Več informacij o Pomladni zvezi na ITR: http://www.itr.si/<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.