Aktualne novice

Tiho trpljenje

dodano: 8.1.2010

Sanja Lončar (uvodnik januarskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Nekateri organi v našem telesu se znajo zelo glasno oglasiti in protestirati, če jim nekaj ni prav. Trenutno so najbolj »bučna« dihala, s katerimi se tudi mediji neprekinjeno ukvarjajo že od spomladi. Po prazničnih pregrehah pa se oglašajo tudi prebavila, ki so »vsega sita«.

Pes, ki laja, ne grize, pravi pregovor. Tako je pogosto tudi z bolečinami in nevšečnostmi. Nekatere težave se ne oglašajo na veliko. Ne boli nas, ne zbada nas, nič nam ne zateka … Nekateri organi trpijo kot dobri delavci in se ne pritožujejo nad nemogočimi pogoji dela, pomanjkanjem počitka in vse večjimi obremenitvami. Tako kot mnogi direktorji dojamejo pomen takšnih »mravljic«, šele ko jih ni, se enako dogaja tudi v našem telesu. Najbolj mačehovski smo praviloma prav do takšnih organov, ki znajo veliko potrpeti.

Na vrhu seznama najbolj trpinčenih je vse bolj pogosto naša trebušna slinavka. Organ, o katerem vemo zelo malo, je v zadnjem času v hudi stiski. Rak trebušne slinavke je eden izmed najhitreje rastočih oblik raka. Tudi pri diabetesu številke letijo v nebo. Morda bi bilo dobro spoznati ta dragoceni organ, dokler še deluje, se mu zahvaliti za opravljeno delo, se opravičiti za vse krivice in mu pomagati, da vztraja še naprej. Zato smo se odločili to številko posvetiti prav njemu. Če bo pravočasno deležen vaše humanosti,  morda ne bo potreboval »humanega inzulina«.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.