Aktualne novice

EKO OZNAKE ZA LESENE TALNE OBLOGE

dodano: 25.1.2010

ENDS, 13.1.2010


Prvič v zgodovini se je zgodilo, da so v evropskem uradnem listu objavili kriterije za podelitev oznak "eko" proizvajalcem lesenih talnih oblog. Države člance so kriterije odobrile septembra lani, veljali pa bodo štiri leta.

Če bodo proizvajalci želeli pridobiti oznako "eko", bodo morali njihovi izdelki vsebovati les trajnostno vzdrževanih gozdov. Najmanj 50 odstotkov pri masivnem lesu in najmanj 20 odstotkov, ko gre za lesne materiale. Ta odstotek se bo leta 2013 povišal na 70 odstotkov pri masivnem lesu in 40 odstotkov pri lesnih materialih. Isti kriteriji bodo veljali tudi za leseno pohištvo.

Ostali kriteriji se nanašajo na porabo energije pri izdelavi talnih oblog iz lesa, bambusa ali laminata, prav tako pa bo omejena uporaba strupenih snovi v teh izdelkih, npr. arzena, kadmija in živega srebra.

Več: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:008:0032:0042:EN:PDF .<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.