Aktualne novice

Nas res napadajo?

dodano: 28.1.2010

Sanja Lončar (uvodnik februarskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Če je ključ bolezni ali zdravja v delovanju našega obrambnega sistema, potem začnimo že pri poimenovanju, ki je tipični izdelek današnjega časa. Obramba pomeni, da je na drugi strani napad oziroma to odraža našo sliko sveta, v kateri povsod v naravi in v ljudeh vidimo sovražnike, ki premišljujejo le o tem, kako bi nas ogrozili. Radi bi nas prepričali, da je svet nevarno mesto, kjer male pošasti v obliki virusov, bakterij, kvasovk, zajedavcev in prostih radikalov prežijo na nas iz vsakega kotička.
Seveda smo v tem primeru nebogljeni, če za nas ne bo skrbel »Veliki brat«, ki nas bo o vsem obveščal (naši mediji), in starejše sestre (medicina in farmacija), ki nas bodo obvarovale pred vsem hudim.

In če je temu tako, potem res ne preseneča, da se tudi znanstveniki v obliki takšnih in drugačnih terorističnih in protiterorističnih (dejansko ni razlike) projektov ukvarjajo z iskanjem in razvijanjem novih orožij, kjer lahko namesto vojakov delo opravijo mikrobi.

Vse skupaj lahko pelje v isto smer, in sicer ne glede na to, ali vas informirajo uradni mediji, ki teorije zarote zanikajo, ali bolj zaupate alternativnim, ki jih vsak dan na novo razkrivajo – v neobvladljivo skrb in posledično tudi strah. Oboje pa nam vzame toliko energije, da nas naravnost sili v bolezen.

Multimedijski spektakel z novo gripo v glavni vlogi je bil odličen primer, kako se ustvarja paranoja velikih razsežnosti. Mogoče bomo bolj »imuni« na naslednjo tovrstno predstavo, če bomo vedeli nekaj več o imunskem sistemu in vsem, kar vpliva nanj. Ne delamo si utvar, da vam bomo v tako omejenem formatu, kot ga imajo naše Novice, o tem povedali veliko. Upamo pa, da vam bomo dali misliti in vas spodbudili, da boste začeli čutiti od znotraj.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.