Aktualne novice

Iščete rešitve ali iščete izgovore?

dodano: 26.2.2010

Sanja Lončar (uvodnik marčevskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Na vseh ravneh velja enako. Ljudi lahko delimo na  tiste, ki delajo po svoji vesti, in na tiste, ki zbirajo dokazna gradiva, zakaj se tega ne da narediti. To velja v politiki, znanosti, gospodarstvu, nevladnih organizacijah in tudi v naših domovih.

Čas, v katerega vstopamo, in simbolno tudi pomlad,ki je pred vrati, vam še enkrat omogočata,da se odločite, kam sodite. Ali bomo storili »nemogoče« in 17. aprila očistili Slovenijo v enem dnevu? Ali bomo v enem mesecu popisali divja odlagališča, za katera bi država potrebovala 7 letin vsaj 700.000 evrov? Ali bomo spremenili svojo miselnost, da mora kdo drug pobirati naše smeti,očistiti našo vodo in zdraviti bolezni, ki smo si jih uspešno pridelali sami?

Moč sodelovanja je izkušnja, ki jo v Sloveniji tako zelo potrebujemo, da dojamemo, da je velikokrat težavo lažje rešiti, kot o njej učeno razglabljati. Zato nehajmo iskati krivce, odgovorne in poklicane, in postanimo sami sprememba, ki si jo želimo v svetu. Pasivno občudovanje tistih, ki s štirimi zlomljenimi rebri ali s kakšno drugo omejitvijo dokazujejo, da se da posegati po zvezdah, zamenjajte z odkrivanjem lastnih moči, ki jih je veliko več, kot si upate pomisliti.

Tudi naše marčevske novice so plod sodelovanja nikoli večjega števila avtorjev, ki so vsi prispevali del svojih spoznanj, izkušenj in modrosti, pridobljenih z živetjem tistega, o čemer pišejo. Vsem se zahvaljujemo, da lahko novice, ki so pred vami,predstavljajo zakladnico nasvetov, ki vam bo tudi na osebni ravni pomagala do »lastnega čiščenja smeti«. Še bolj kot tisto, o čemer smo pisali, je pomembno,da smo v sodelovanju resnično uživali,se učili drug od drugega, smejali lastnim izkušnjam in bili pripravljeni tudi »prevetriti« nekatera lastna prepričanja.

Vsi skupaj zmoremo več kot najboljši med nami in ravno v tem je bistvo projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.