Aktualne novice

Vrtnica za športnike

dodano: 10.3.2010

PREDSTAVITEV PROJEKTA »VRTNICE ZA NAŠE ŠPORTNIKE«

 

 

V letu 2010  pričenjamo v društvu Zdrav podjetnik z akcijo, ki je namenjena predvsem športnikom in rekreativcem, ki jim je šport še posebej pri srcu. Ob tem je potrebno izpostaviti, da ni vsak napor za vsako srce. Društvo Zdrav podjetnik želi s projektom »Vrtnice za naše športnike« zbrati sredstva, s katerimi bi omogočili zainteresiranim posameznikom, ki se  ljubiteljsko ukvarjajo s športom in rekreacijo, da preverijo svoje zdravstveno stanje, predvsem stabilnost srčno-žilnega sistema ter v okviru te akcije opravijo osnovne kardiološke preglede in tako s pomočjo zdravnika specialista ugotovijo koliko lahko svoj organizem in srce fizično obremenijo. Akcija je namenjena predvsem mladim neprofesionalnim športnikom in športnicam, ki že vrsto let trenirajo, pa nimajo zagotovljenega ustreznega testiranja svojega zdravstvenega stanja. Povpraševanje po tovrstnih preventivnih zdravstvenih storitvah je kar precejšnje, glede na stanje naše javne zdravstvene blagajne pa pričakujemo v bodoče  še večji obseg povpraševanja. Ocenjujemo, da je  malo športnih klubov, ki lahko omogočijo svojim športnikom  ustrezne preventivne preglede.

 

S projektom »Vrtnice za naše  športnike« smo pričeli v jeseni 2009 in do decembra zbrali  s pomočjo posameznikov sredstva za dva celovita pregleda. 18. 2. 009 smo tako dvema nogometašema  nudili prva dva taka pregleda.

 

Na društvu Zdrav podjetnik smo v tem času prejeli kar nekaj povpraševanj po preventivnih pregledih za mlade športnike, zato si bomo v letu 2010 močno prizadevali, da s pomočjo donatorjev in sponzorjev pridobimo ustrezna sredstva za izvedbo tovrstnih preventivnih pregledov.

 

Na osnovi zbranih sredstev bomo v društvudoločili ali krijemo z zbranimi sredstvi stroške celotnega pregleda ali gremo v sistem sofinanciranja. Ob tem bomo upoštevali predloge donatorjev oz. sponzorjev.

 

Vaše vrtnice oziroma sredstva zbiramo na TRR društva Zdrav podjetnik (Ferrarska c.2, Koper) : 10100-0037946007 Banka Koper – namen: projekt vrtnica 

 

Z vašo donacijo v višini 2 € na zgoraj naveden transakcijski račun si na spletu društva Zdrav podjetnik zagotovite vašo vrtnico, še lepše, če bo to majhen šopek , ki bo pomagal, da bomo imeli uspešne in zdrave športnike, zadovoljne rekreativce in kar je še posebej pomembno veliko Slovenk in Slovencev vključenih v športne aktivnosti, z zdravim srcem in veliko volje do zdravega načina življenja. Vodilo, ki ga v društvu Zdrav podjetnik vedno promoviramo je, da je preventiva boljša, cenejša in koristnejša kot kurativa.

 

Projekt pripravila: Irena Bartolič<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.