Aktualne novice

Kvantni skok Nemčije / Pri nas vse tiho?

dodano: 18.9.2007

Tednik GZS

Zanimivo je, da bodo posamezne industrijske panoge še vedno oproščene plačevanja davka na energijo. Oprostitev plačevanja bodo lahko obdržali, če bodo dokazali, da gospodarijo z energijo na način, ki je energetsko učinkovit.
Na področju transporta nova strategija že odseva prizadevanja Evropske komisije, saj je v pripravi shema obdavčitve novih avtomobilov glede na njihove povprečne emisije CO2. Biogoriva naj bi do leta 2020 dosegla 20% delež. Bodoče cestnine za težka vozila bodo odvisne od njihove emisije.
Posebna pozornost je posvečena obnovljivim virom energije. Novogradnje naj bi se ogrevale 15% iz obnovljivih virov, pri čemer bodo vse do 2020 kar 700.000.000 EUR letno namenjali "zeleni obnovi" obstoječih stavb.
Okoljski minister Sigmar Gabriel je paket ukrepov označil kot kvantni skok na področju zaščite podnebja.
Podrobnosti o načrtovani strategiji so objavljeni na spletnem naslovu: http://www.bmu.de/files/pdfs/allgemein/application/pdf/klimapaket_aug2007.pdf.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.