Aktualne novice

Koliko je še lukenj v sistemu varnosti pred genskimi posevki?

dodano: 13.4.2010

 

Ministrstvo za kmetijstvo, okolje in prostor pokrajine Schleswig-Holstein mora javno podati podatke, na katerih površinah je bila leta 2007 pomotoma posejana gensko spremenjena navadna ogrščica. Tako se glasi sodba upravnega sodišča septembra 2009. Združenje Bioland je podalo tožbo, ker se je ministstvo upiralo razgrnitvi podatkov, na katerih površinah je bila ta kultura posejana.
 
Le v pokrajini Schleswig Holstein je bilo takšnih kar 300 he zemljišč. Jeseni 2007 so v pokrajinah Schleswig-Holstein, Niedersachsen ind Mecklenburg-Vorpommern na skupno 1500 he površin zasejali sorto Taurus, ki je bila onesnažena z nelegalno gensko ogrščico.
Bioland je s pomočjo Greenpeaca tožbo vložil v vseh treh pokrajinah. Doslej se s tožbo strinja tudi sodišče v pokrajini Niedersachsen. Na termin za pogajanje čakajo le še v pokrajin Mecklenburg-Vorpommern.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.