Aktualne novice

Pozabljene visoke tehnologije

dodano: 20.4.2010

aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveV iskanju tehnologij prihodnosti smo spregledali, da so mogoče rešitve, ki jih iščemo, skrite v tehnologijah preteklosti.

V knjigi (ki vam jo zelo priporočamo) Človek je več, Zorana Železnikarja (www.prisluhni.si), lahko preberete zelo zanimivo razlago tehnologije gradnje velikih objektov, kot so piramide in druge megalitske gradnje. »Najverjetne so velike kamnite bloke prenašali tako, da so gravitacijo izničili z ultrazvokom: pod posameznim kamnitim blokom so vzpostavili močno stojno valovanje, ki je omogočilo, da se je blok dvignil v zrak, potem pa so ga le še potisnili, kamor je bilo treba. To tehnologijo še danes poznajo tibetanski menihi, ki uporabljajo zvok za levitacijo oziroma dviganje težkih skal v višino za gradnjo samostanov. Tako jim je uspelo brez velikega truda prenesti ogromne kamnite bloke.

Leta 1939 so menihi omenjeno tehnologijo osuplim znanstvenikom ob neki priložnosti tudi demonstrirali: 19 glasbil (13 bobnov in 6 trobelj) so postavili v polkrog 90 stopinj, natanko 63 metrov daleč od predmeta – skale. Za vsakim glasbilom je bila vrsta menihov, ki so peli mantre vse hitreje. Po štirih minutah zvočne predstave se je kamen, velik 1,5 kubičnega metra, začel zibati in dvigati. Tako so levitirali (dvignili in prenesli) pet kamnov na uro v ukrivljeni levitaciji 500 metrov daleč in 250 metrov visoko. Dr. Jarl je to posnel na film, vendar je English Society, za katero je delal, zaplenila film in ga označila kot vrhunsko skrivnost. Film je razkrival vrhunsko znanstveno znanje tibetanskih menihov ter poznavanje skrivnosti geometrije in harmonij zvočnih frekvenc«.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.