Aktualne novice

Hrana, pogreta v mikrovalovni pečici, ni varna

dodano: 22.4.2010

aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveV ZDA so raziskovalci ugotovili, da pogrevanje ostankov hrane zelo vpliva na zdravje, možne pa so tudi okužbe s salmonelo. Iz tega so sklepali, da v nasprotju z običajnim pogrevanjem hrane, hrana iz mikrovalovne pečice ni preventivna zaščita pred boleznimi. (American Journal of Epidemiology, 1994: 139: 903-9)

Leta 1991 so v Oklahomi v bolnišnici s pomočjo mikrovalovne pečice segreli kri za pacientko. Ta je zaradi deformirane krvi umrla.

Tudi dr. Lita Lee, ki je o svojih ugotovitvah napisala celo knjigo, je s preizkusi v mikrovalovni pečici prišla do šokantnih ugotovitev. Med njimi sta tudi dejstvi, da segrevanje mleka in kosmičev nekatere aminokisline pretvori v kancerogene, odtajanje zamrznjenega sadja glukozoide in galaktozide pretvori v kancerogene substance, isto pa se zgodi z rastlinskimi alkaloidi v zelenjavi.

Več  preberite v članku Bilke Baloh Ali jedi iz mikrovalovne pečice povzročajo raka?
(http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=289)

V rubriki Skupaj razkrivamo si lahko preberete tudi druge članke o škodljivosti mikrovalovk in nekaterih drugih kuhinjskih pripomočkov. V iskalnik vtipkajte besedo Mikrovalovke. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: