Aktualne novice

Hrana, pogreta v mikrovalovni pečici, ni varna

dodano: 22.4.2010

aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveV ZDA so raziskovalci ugotovili, da pogrevanje ostankov hrane zelo vpliva na zdravje, možne pa so tudi okužbe s salmonelo. Iz tega so sklepali, da v nasprotju z običajnim pogrevanjem hrane, hrana iz mikrovalovne pečice ni preventivna zaščita pred boleznimi. (American Journal of Epidemiology, 1994: 139: 903-9)

Leta 1991 so v Oklahomi v bolnišnici s pomočjo mikrovalovne pečice segreli kri za pacientko. Ta je zaradi deformirane krvi umrla.

Tudi dr. Lita Lee, ki je o svojih ugotovitvah napisala celo knjigo, je s preizkusi v mikrovalovni pečici prišla do šokantnih ugotovitev. Med njimi sta tudi dejstvi, da segrevanje mleka in kosmičev nekatere aminokisline pretvori v kancerogene, odtajanje zamrznjenega sadja glukozoide in galaktozide pretvori v kancerogene substance, isto pa se zgodi z rastlinskimi alkaloidi v zelenjavi.

Več  preberite v članku Bilke Baloh Ali jedi iz mikrovalovne pečice povzročajo raka?
(http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=289)

V rubriki Skupaj razkrivamo si lahko preberete tudi druge članke o škodljivosti mikrovalovk in nekaterih drugih kuhinjskih pripomočkov. V iskalnik vtipkajte besedo Mikrovalovke. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.