Aktualne novice

Tradicionalna medicina v sodobni preobleki

dodano: 23.4.2010

aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveMojstri tradicionalne kitajske medicine so se že davno pred sodobnimi znanstvenimi dokazi zavedali, da toplota lahko zdravi. In ne le to – ker so vedeli, da človeško telo oddaja toploto, so se naučili to toploto izkoristiti v zdravilne namene. Preprosto, na prizadeti del telesa so položili marmorno ploščo, ki je odbila človekovo toploto nazaj v telo.

V sodobnosti je ta metoda zelo dobrodošla pri športnikih, ki jih pogosto pestijo boleče mišice in vneti sklepi. A ravno športniki so tudi najbolj nezadovoljni, če jim terapevt svetuje počitek in če je med terapijo potrebno mirno ležanje … Zato se je skupina švedskih znanstvenikov odločila, da tehniko marmornih plošč posodobijo na način, da bo uporabna tudi med gibanjem. Tako so marmor zamenjali s finim keramičnim prahom (posebno mešanico mineralov), ta prah vtopili v poliestrsko nit, iz niti pa nato stkali elastične trakove za sklepe, pasove za hrbet, oblačila in celo posteljnino. Ko je takšen izdelek v stiku z našim telesom, se keramika v njem nabije s telesno toploto in jo nato oddaja nazaj v telo v obliki infra rdečih valov. In kar je še posebej zanimivo, naše telo pri tem dejansko samo uravnava intenzivnost delovanja keramičnih vlaken – vneti predeli oddajajo več toplote in jo tako vlakna tudi več vračajo in obratno, kar pomeni, da ne moremo pretiravati z uporabo in tudi škodljivih učinkov ne more biti. Ko bi se le naša sodobna znanost večkrat zavedela, da pravo znanje izvira iz starih modrosti!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.