Aktualne novice

BIogoriva - zdravilo hujše od bolezni?

dodano:

Tednik GZS

Poročilo OECD (http://www.oecd.org/dataoecd/40/25/39266869.pdf), objavljeno pred okroglo mizo o trajnostnem razvoju, opozarja, da imajo biogoriva zelo omejene možnosti zmanjšati toplogredne pline, ne da bi vplivala na dviganje cen prehrambenih izdelkov.
Prispevek večine biogoriv k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov je manjši kot 40 %. Ko se k okoljski bilanci prišteje še uporaba gnojil in izguba biološke raznovrstnosti, lahko njihov končni vpliv na okolje celo preseže vpliv fosilnih goriv. Ob tem je pričakovati, da bodo zaradi pridelave biogoriv cene prehrambenih izdelkov v naslednjem desetletju ne le visoke, ampak tudi naraščale.
Poročilo priporoča, da naj vlade večji poudarek namenijo energetskim prihrankom in večji učinkovitosti vozil. Na poročilo se je že odzvala tudi okoljska organizacija Friends of the Earth (http://www.foe.co.uk/resource/press_releases/oecd_warning_over_biofuels_11092007.html), ki poziva, naj se EU odreče 10% ciljnemu deležu biogoriv in prisili proizvajalce vozil k večji "eko-učinkovitosti".<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.