Aktualne novice

Tehnologija na delu v – ustih!

dodano: 26.4.2010

aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveUstna votlina je zelo občutljiv del našega telesa in vse premalo se zavedamo, da si v želji po njeni dobri negi lahko naredimo več škode kot koristi. Na naši spletni strani v rubriki Skupaj razkrivamo boste našli mnogo člankov na temo škodljivega fluorida in drugih dodatkov, ki jih najdemo v skoraj vsaki konvencionalni zobni pasti ali ustni vodi.

Zdravju prijaznejša alternativa so izdelki iz ekološko pridelanih zelišč z dodatki gline, limone, soli ipd. Sodobna tehnologija pa je ponudila možnost, da izpustite vse pripravke in za ohranjanje zdravja vaših zob in ustne votline uporabite le zobno ščetko. Seveda pa ne kakršnokoli!

Japonski znanstvenik dr. Yoshinori Nakagawa je preučeval titan in ugotovil, da proizvaja negativne ione, ko je izpostavljen svetlobi. Zobne obloge v naših ustih pa so polne pozitivnih ionov, zato potrebujejo negativne ione, da nevtralizirajo njihovo kislost in s tem povzročijo razpad oblog. Dr. Nakagawa je tako izdelal zobno ščetko, katere osrednji kovinski del je prevlečen s titanom. Ko si s takšno ščetko drgnemo zobe (s široko odprtimi usti obrnjeni proti viru svetlobe), negativni ioni preko sline pritegnejo pozitivne ione z zobnih oblog in jih tako razgradijo, hkrati pa delujejo tudi antibakterijsko. V kliničnih raziskavah je bil dokazan antibakterijski učinek proti Streptococcus mutans, ki je vodilna bakterija, ko gre za nastanek zobnega kariesa. S titanovo zobno ščetko in zadostno količino svetlobe lahko tako na povsem enostaven način, brez kakršnihkoli dodatkov poskrbimo za zdravje celotne ustne votline, saj negativni ioni odstranijo zobne obloge tudi na težko dostopnih mestih. Takšna zobna ščetka pa je tudi ekološka, saj ne potrebuje elektrike ali baterij za delovanje, poleg tega pa zmanjša tudi porabo vode.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: