Aktualne novice

Tehnologija na delu v – ustih!

dodano: 26.4.2010

aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveUstna votlina je zelo občutljiv del našega telesa in vse premalo se zavedamo, da si v želji po njeni dobri negi lahko naredimo več škode kot koristi. Na naši spletni strani v rubriki Skupaj razkrivamo boste našli mnogo člankov na temo škodljivega fluorida in drugih dodatkov, ki jih najdemo v skoraj vsaki konvencionalni zobni pasti ali ustni vodi.

Zdravju prijaznejša alternativa so izdelki iz ekološko pridelanih zelišč z dodatki gline, limone, soli ipd. Sodobna tehnologija pa je ponudila možnost, da izpustite vse pripravke in za ohranjanje zdravja vaših zob in ustne votline uporabite le zobno ščetko. Seveda pa ne kakršnokoli!

Japonski znanstvenik dr. Yoshinori Nakagawa je preučeval titan in ugotovil, da proizvaja negativne ione, ko je izpostavljen svetlobi. Zobne obloge v naših ustih pa so polne pozitivnih ionov, zato potrebujejo negativne ione, da nevtralizirajo njihovo kislost in s tem povzročijo razpad oblog. Dr. Nakagawa je tako izdelal zobno ščetko, katere osrednji kovinski del je prevlečen s titanom. Ko si s takšno ščetko drgnemo zobe (s široko odprtimi usti obrnjeni proti viru svetlobe), negativni ioni preko sline pritegnejo pozitivne ione z zobnih oblog in jih tako razgradijo, hkrati pa delujejo tudi antibakterijsko. V kliničnih raziskavah je bil dokazan antibakterijski učinek proti Streptococcus mutans, ki je vodilna bakterija, ko gre za nastanek zobnega kariesa. S titanovo zobno ščetko in zadostno količino svetlobe lahko tako na povsem enostaven način, brez kakršnihkoli dodatkov poskrbimo za zdravje celotne ustne votline, saj negativni ioni odstranijo zobne obloge tudi na težko dostopnih mestih. Takšna zobna ščetka pa je tudi ekološka, saj ne potrebuje elektrike ali baterij za delovanje, poleg tega pa zmanjša tudi porabo vode.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.