Aktualne novice

Zemlja za življenje

dodano: 25.5.2007

www.resurgence.org

Nevladna organizacija v Cape Townu v Južni Afriki si je zastavila cilj, da revnim in lačnim ljudem omogoči dostop do hrane, ki jim bo zagotovila zdravo in aktivno življenje. Namera projekta "Soil for Life" (Zemlja za življenje) je tem ljudem predati znanje (in ne denarja), ki ga potrebujejo za samostojno pridelavo hrane.

Projekt jih ne uči le golega vrtnarjenja, temveč jih tudi vzgaja, da si bodo znali pomagati sami: uči jih preživetja, kako zaslužiti denar, zdravega življenja, reševanja problemov, ustvarjalnosti, gradnje mostov in razumevanja. To je vrtnarjenje za telo, za um in dušo.

V zadnjih dveh letih so pripravili več kot 70 tečajev in več kot 1.200 ljudem pokazali, kako vzgojiti rastline in zelišča na majhnem prostoru. Nekdanji tečajniki že učijo druge. Po deželi je zraslo okrog 60 novih zelenjavnih vrtov. Vedo
, da če naučijo prave ljudi, bodo ti naprej učili druge, in tako se bo razširil val znanja po celotni Južni Afriki.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.