Aktualne novice

GSO ALARM: ZDA poskušajo cenzorirati označevanje izdelkov brez GSO!

dodano: 5.5.2010

Vir: NaturalNews, www.NaturalNews.com, 5. 5. 2010

V uredništvo NaturalNews je danes prišla alarmantna novica o nevarnem položaju, ki prav v tem trenutku nastaja na mednarodni konferenci Codexa v Kanadi. ZDA namreč namerava spraviti na dnevni red konference odločbo o cenzoriranju kakršnegakoli označevanja vsebnosti GSO na izdelkih po vsem svetu. V praksi to pomeni popolno globalno podporo GSO, saj bi potrošniki izgubili vsako možnost, da bi se prepričali, ali je hrana, ki jo kupujejo, gensko modificirana ali ne.
Zato je nujno potrebna vaša pomoč v obliki pošiljanja sporočil državni sekretarki Clintonovi, sekretarju za kmetijstvo Vilsacku in sekretarju za zdravje. Spletno peticijo lahko podpišete na naslovu: http://www.seedsofdeception.com/GMFree/TakeAction/CodexConference/index.cfm
(peticija je namenjena le Američanom, op. uredništva Skupaj za zdravje).

Razumeti morate, da ZDA poskušajo z zakonom prepovedati označevanje hrane, ki ne vsebuje GSO. S tem bi vsak izdelek, ki bi na etiketi navajal, da ne vsebuje GSO, postal ilegalen! Če ta namera globalne podpore GSO uspe, bo FDA (Food and Drug Administration) lahko dejansko zasegla vse izdelke, ki se bodo izkazovali kot »GMO-free«. Poleg tega bodo lahko ZDA preko Svetovne trgovinske organizacije (WTO) vložile tudi pravne tožbe proti katerikoli državi, ki bo dovolila označevanje nevsebnosti GSO na izdelkih.

A zakaj ZDA sploh težijo v tako nepošteno in zloveščo smer? Ker, kot verjetno že dobro veste, praktično vsa zvezna vlada streže finančnim interesom mogočnih korporacij, te pa vključujejo gigante kot je Monsanto, ki hoče patentirati vsa semena in uničiti vsa proti-GSO gibanja. Hrano brez GSO hočejo spremeniti v kršitev zakona in tako odpraviti vse tovrstne izdelke s prodajnih polic. Ameriške potrošnike hočejo pustiti v temi in nevedne glede nevarnosti GSO. In seveda, s svojimi strupenimi GS pridelki želijo prevladati nad celotnim ameriškim trgom hrane.
Te izredno močne in nevarne korporacije so pripravljene storiti KARKOLI, da bi dosegle svoje globalne cilje, vključno z uveljavitvijo cenzoriranja GSO označb po vsem svetu. In prav lahko jim to tudi uspe, če se vsak od nas ne dvigne in spregovori proti takšnemu nepoštenemu in nevarnemu ravnanju.

0,0234375<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.