Aktualne novice

GSO ALARM: ZDA poskušajo cenzorirati označevanje izdelkov brez GSO!

dodano: 5.5.2010

Vir: NaturalNews, www.NaturalNews.com, 5. 5. 2010

V uredništvo NaturalNews je danes prišla alarmantna novica o nevarnem položaju, ki prav v tem trenutku nastaja na mednarodni konferenci Codexa v Kanadi. ZDA namreč namerava spraviti na dnevni red konference odločbo o cenzoriranju kakršnegakoli označevanja vsebnosti GSO na izdelkih po vsem svetu. V praksi to pomeni popolno globalno podporo GSO, saj bi potrošniki izgubili vsako možnost, da bi se prepričali, ali je hrana, ki jo kupujejo, gensko modificirana ali ne.
Zato je nujno potrebna vaša pomoč v obliki pošiljanja sporočil državni sekretarki Clintonovi, sekretarju za kmetijstvo Vilsacku in sekretarju za zdravje. Spletno peticijo lahko podpišete na naslovu: http://www.seedsofdeception.com/GMFree/TakeAction/CodexConference/index.cfm
(peticija je namenjena le Američanom, op. uredništva Skupaj za zdravje).

Razumeti morate, da ZDA poskušajo z zakonom prepovedati označevanje hrane, ki ne vsebuje GSO. S tem bi vsak izdelek, ki bi na etiketi navajal, da ne vsebuje GSO, postal ilegalen! Če ta namera globalne podpore GSO uspe, bo FDA (Food and Drug Administration) lahko dejansko zasegla vse izdelke, ki se bodo izkazovali kot »GMO-free«. Poleg tega bodo lahko ZDA preko Svetovne trgovinske organizacije (WTO) vložile tudi pravne tožbe proti katerikoli državi, ki bo dovolila označevanje nevsebnosti GSO na izdelkih.

A zakaj ZDA sploh težijo v tako nepošteno in zloveščo smer? Ker, kot verjetno že dobro veste, praktično vsa zvezna vlada streže finančnim interesom mogočnih korporacij, te pa vključujejo gigante kot je Monsanto, ki hoče patentirati vsa semena in uničiti vsa proti-GSO gibanja. Hrano brez GSO hočejo spremeniti v kršitev zakona in tako odpraviti vse tovrstne izdelke s prodajnih polic. Ameriške potrošnike hočejo pustiti v temi in nevedne glede nevarnosti GSO. In seveda, s svojimi strupenimi GS pridelki želijo prevladati nad celotnim ameriškim trgom hrane.
Te izredno močne in nevarne korporacije so pripravljene storiti KARKOLI, da bi dosegle svoje globalne cilje, vključno z uveljavitvijo cenzoriranja GSO označb po vsem svetu. In prav lahko jim to tudi uspe, če se vsak od nas ne dvigne in spregovori proti takšnemu nepoštenemu in nevarnemu ravnanju.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: