Aktualne novice

Naravno in »naravno«

dodano: 2.10.2007

novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Pametne države na vso moč podpirajo naravno, ker je to najlažja, najcenejša in edina pot, ki dolgoročno vodi do  zdravja in blaginje.  Kaj pa naj si mislimo o kampanjah, ki jih izvaja naše ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v kateri se integrirana pridelava promovira kot »naravno dobro«? So mineralna gnojila in kemični pesticidi, od katerih imajo nekateri karenčno dobo 30, 45 ali celo 90 dni, naravni? Je naravno uničevati življenje  v zemlji, uporabljati jalova semena? Dajanje umetne hrane rastlinam? Je prav z denarjem davkoplačevalcev promovirati tovarne gnojil in škropiv, ki jih integrirana pridelava na veliko uporablja? Morda je vse to v svetu, v katerem živimo, dovoljeno, vendar ni in nikoli ne bo naravno!

Če ste pozabili izviren pomen besede naravno, ste lahek plen. Kakor namreč ne morete biti malo noseči, ne morete biti malo naravni. Ali ste ali niste!
Seznam zavajajočih besed, s katerimi nas poskušajo pretentati in nam prodati kot naravne izdelke, ki z naravnim nimajo ničesar skupnega, je vse daljši.


Čutilom ne moremo več verjeti. Ponaredki naravnega so že tako dobri, da se porabniki na slepih testih praviloma raje odločajo za umetne arome in barve. Da je naraven jogurt z jagodami živo roza barve, lahko verjamete le, če sami niste še nikoli zmečkal jagod in jih prelili z jogurtom. In multinacionalke imajo takšne kupce najraje. Tudi kečap, ki ga pripravite sami, ni rdeč kot ferrari…


Ravno zaradi tega, ker imajo naše oči in naš nos tako veliko vpliv na našo izbiro, smo se ta mesec odločili pod drobnogled vzeti arome in dišave.
V hrani, kozmetiki, čistilih, aromaterapiji… igrajo dišave vse večjo vlogo. Na žalost vse prej kot koristno in zdravo. Spoznajte, zakaj gre, ker vas nevednost lahko stane zdravja in denarja.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: