Aktualne novice

Zobki na vidiku

dodano: 11.5.2010

majske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveČas izraščanja in izpadanja mlečnih zob zaznamuje precejšnji del zgodnjega otroštva. Pri nekaterih otrocih mineva brez večjih zapletov, pogosto pa izraščanje spremljajo tudi bolečine, otekline in občutljivost dlesni.

V želji, da bi otrokom pomagali pri bolečinah, starši neredko posegajo po protibolečinskih sredstvih ali preparatih, ki delujejo kot anestetik. Takšna pomoč se lahko hitro izkaže kot uvod v nove, bolj kompleksne zdravstvene težave. Pri anestetičnih sredstvih pa obstaja dodatna nevarnost, da sredstvo dospe do sapnika oz. požiralnika ju omrtvi in tako onemogoči njuno normalno delovanje.

Edina popolnoma naravna snov, za katero lahko rečemo, da pomaga in ne škoduje, je hialuronska kislina. Klinične študije sicer niso delali na dojenčkih, vendar so po uspešnem celjenju aft, zdravljenju gingivitisov in postoperativnem okrevanju pri bolj obsežnih stomatoloških posegih ugotovili, da hialuronska kislina zelo pospešuje celjenje, zmanjšuje vnetje, krepi sluznice in pri vsem tem nima stranskih učinkov, saj gre za naravno sestavino našega telesa.

V Sloveniji poznamo pripravke s hialuronsko kislino, ki jo uporabljamo za ta namen in so brez alkohola, konzervansov, barvil in dražečih snovi, pod imenom Gengigel. Na voljo so tudi pripravki, namenjeni obnovi tkiv odraslih oseb, in jih praviloma uživamo v obliki praškov ali kapsul. Hialuronsko kislino srečujemo tudi kot sestavino kozmetičnih pripravkov ter v wellness ponudbi.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.