Aktualne novice

Zobki na vidiku

dodano: 11.5.2010

majske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveČas izraščanja in izpadanja mlečnih zob zaznamuje precejšnji del zgodnjega otroštva. Pri nekaterih otrocih mineva brez večjih zapletov, pogosto pa izraščanje spremljajo tudi bolečine, otekline in občutljivost dlesni.

V želji, da bi otrokom pomagali pri bolečinah, starši neredko posegajo po protibolečinskih sredstvih ali preparatih, ki delujejo kot anestetik. Takšna pomoč se lahko hitro izkaže kot uvod v nove, bolj kompleksne zdravstvene težave. Pri anestetičnih sredstvih pa obstaja dodatna nevarnost, da sredstvo dospe do sapnika oz. požiralnika ju omrtvi in tako onemogoči njuno normalno delovanje.

Edina popolnoma naravna snov, za katero lahko rečemo, da pomaga in ne škoduje, je hialuronska kislina. Klinične študije sicer niso delali na dojenčkih, vendar so po uspešnem celjenju aft, zdravljenju gingivitisov in postoperativnem okrevanju pri bolj obsežnih stomatoloških posegih ugotovili, da hialuronska kislina zelo pospešuje celjenje, zmanjšuje vnetje, krepi sluznice in pri vsem tem nima stranskih učinkov, saj gre za naravno sestavino našega telesa.

V Sloveniji poznamo pripravke s hialuronsko kislino, ki jo uporabljamo za ta namen in so brez alkohola, konzervansov, barvil in dražečih snovi, pod imenom Gengigel. Na voljo so tudi pripravki, namenjeni obnovi tkiv odraslih oseb, in jih praviloma uživamo v obliki praškov ali kapsul. Hialuronsko kislino srečujemo tudi kot sestavino kozmetičnih pripravkov ter v wellness ponudbi.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: