Aktualne novice

Kar sejete, to žanjete!

dodano: 14.5.2010

majske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveTa rek ima veliko pomenov. Med drugim se v teh majskih dneh odloča tudi o tem, koliko težav lahko pričakujete na svojem vrtu. Če imate zdrava semena in sadike, če ste zemljo obdelali v pravem trenutku in če ste pri izbiri časa za setev upoštevali setveni koledar, si lahko obetate manj težav in več pridelka.

Preveč ljubezni zna škodovati tudi rastlinam, zato bodite še posebej pri začetku rasti pozorni, da ne zalivate preveč. Biodinamiki zares zelo malo zalivajo svoje vrtove. Vse postorijo, da bi rastline razvile čim bolj globoke korenine in bi si tako v sušnem obdobju znale same poiskati vodo. Tudi hranila iščejo v globinah tal in od tam prinašajo zakladnico vse bolj redkih rudnin, ki jih naši sodobni hrani močno primanjkuje.

Ne skrbite, da boste lačni – ne potrebujete tone pridelka. Potrebujete pa prav te dragocene rudnine, antioksidante in mnoge zdravilne učinkovine, ki jih lahko dobite le od rastlin, ki so znale same  poskrbeti zase.

Če že morate zalivati, zalijte enkrat obilno in pustite koreninam da »tečejo« za vodo. Nikakor ne zalivajte več dni zaporedoma po malem, ker boste s tem oblikovali plitev koreninski sistem, ki bo vso sezono odvisen od vaše intenzivne nege.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.