Aktualne novice

Kar sejete, to žanjete!

dodano: 14.5.2010

majske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveTa rek ima veliko pomenov. Med drugim se v teh majskih dneh odloča tudi o tem, koliko težav lahko pričakujete na svojem vrtu. Če imate zdrava semena in sadike, če ste zemljo obdelali v pravem trenutku in če ste pri izbiri časa za setev upoštevali setveni koledar, si lahko obetate manj težav in več pridelka.

Preveč ljubezni zna škodovati tudi rastlinam, zato bodite še posebej pri začetku rasti pozorni, da ne zalivate preveč. Biodinamiki zares zelo malo zalivajo svoje vrtove. Vse postorijo, da bi rastline razvile čim bolj globoke korenine in bi si tako v sušnem obdobju znale same poiskati vodo. Tudi hranila iščejo v globinah tal in od tam prinašajo zakladnico vse bolj redkih rudnin, ki jih naši sodobni hrani močno primanjkuje.

Ne skrbite, da boste lačni – ne potrebujete tone pridelka. Potrebujete pa prav te dragocene rudnine, antioksidante in mnoge zdravilne učinkovine, ki jih lahko dobite le od rastlin, ki so znale same  poskrbeti zase.

Če že morate zalivati, zalijte enkrat obilno in pustite koreninam da »tečejo« za vodo. Nikakor ne zalivajte več dni zaporedoma po malem, ker boste s tem oblikovali plitev koreninski sistem, ki bo vso sezono odvisen od vaše intenzivne nege.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: