Aktualne novice

Za celostno zdravje naših otrok

dodano: 15.5.2010

majske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveZdruženje za obuditev celostnega človeka je nastalo na osnovi večletnih izkušenj na področju »človekovega odnosa do zdravja« in na osnovi večletnega sodelovanja s projektom Skupaj za zdravje človeka in narave.

Namen Združenja je zadovoljiti vse pogosteje izraženo potrebo posameznikov v širši družbi po naravni in celostni krepitvi zdravstvenega stanja otrok; z vzporednim odnosom do komunikacije med staršem in otrokom ter obratno, med otrokom in staršem.

Vodja projektov Združenja je Adriana Dolinar, soavtorica knjig Resnice in zmote o kandidi, Resnice in zmote o osteoporozi, Kako zmanjšati porabo antibiotikov in Vojna ali mir z bakterijami.

Samostojno ali v sodelovanju s Sanjo Lončar, Rajkom Škaričem, Katjo Podergajs, Damjano Goter itd. organizirajo številna predavanja, delavnice, animacije in druge dogodke po vsej Sloveniji. Prav tako kot laični udeleženci tudi medicinski kader (medicinske sestre, zdravniki itd.), ki se udeležuje teh dogodkov, poročajo o koristnosti podane vsebine, tako zanje kot za splošno javnost.

Ker je občutno zaznati vse večjo problematiko z zdravjem otrok, pa se s skupnimi močmi vse bolj posvečajo omenjenemu osveščanju v vrtcih, šolah, srednjih šolah itd., kjer jih z navdušenjem sprejmejo.

Poleg predavanj, delavnic itd. po Sloveniji organizirajo tudi brezplačna individualna svetovanja v okviru Svetovalnega kotička Združenja za obuditev celostnega človeka. Do danes jih je za koristen nasvet in obujanje celostnega pogleda na težave, s katerimi se srečujejo odrasli ali otroci, obiskalo čez 20.000 ljudi.

Dogodki Združenja za obuditev celostnega človeka torej poskušajo s celostnim oziroma holističnim pristopom zadovoljiti potrebe k naravnemu in celostnemu pristopu do zdravja usmerjene javnosti, zlasti pa potreb ciljnih skupin nosečnic, mater z novorojenčki ter staršev s predšolskimi in šolskimi otroki. Za primer navajamo nekaj dogodkov, ki jih lahko organizirajo tudi pri vas, če obstaja potreba po osveščanju o tej problematiki. Predavanja: Kaj se dogaja z zdravjem otrok, Kako učinkovito »zavoziti« zdravje otrok, Vojna ali mir z bakterijami, Posledice prekomerne uporabe zdravil na otrocih, Privoščite si zimo brez prehladov, Nasilje v šolah itd. Delavnice za odrasle: Kako iz začaranega kroga težav z dihali itd. Delavnice za otroke: Zeliščne čarovnije za otroke (s pripravo zdravilnih pripravkov, napitkov, zdrave hrane). Animacije za otroke s Putko Zdravko. Individualna tematska svetovanja: Kako se celostno in na naraven način lotiti težav s kandido, Kako si na naraven način pomagati ob težavah v nosečnosti ali pri otroku od dojenčka naprej (prehladi, prebavne težave, težave s sečili, vaginalna vnetja, alergije itd.).

Termini dogodkov Združenja za obuditev celostnega človeka so vsak mesec objavljeni v novicah Skupaj za zdravje človeka in narave (v koledarju dogodkov ali na zadnjih regionalnih straneh).

Za dodatne informacije pa so na razpolago na elektronskem naslovu: zaobuditevcloveka@gmail.com.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: