Aktualne novice

"Ne streljajte znanstvenih kurirjev"

dodano: 20.5.2010

NOVICE ITR: 14.5.2009

Na Inštitutu za trajnostni razvoj opozarjamo na možnost podpisa javnega pisma podpore dr. Gilles-Ericu Séraliniju iz Univerze v Caenu (Francija) in njegovim sodelavcem, ki so tarče hudega napada s strani predstavnikov agro-biotehnološke industrije in z njo povezanih znanstvenikov. Pismo sta ta teden objavili organizaciji French Fondation Citoyennes (FSC)(1) in Evropska mreža znanstvenikov za družbeno in okoljsko odgovornost (ENSSER)

Pismo je že podpisalo prek 250 znanstvenikov iz 20 držav. V njem branijo načela spoštljive znanstvene kritike in rabe mnogovrstnih izvedenskih mnenj o takšnih občutljivih, kompleksnih in potencialno nepopravljivih zadevah, kot so učinki sproščanja GS organizmov v okolje. Mnogi izmed njih so dodali svoje osebne pripombe, kot npr. zasl. prof. Ernst Ulrich von Weizsäcker iz nemške Univerze Duisburg-Essen, ki je pripomnil:"Ko sem pregledal publikacije in rezultate prof. Séralinija, sem mnenja, da je njegovo delo trdno, kot znanstveno delo sploh lahko je". FSC in ENSSER vabijo znanstvenike in širšo javnost k podpisu pisma.

Pismo lahko podpišete na spletni strani http://sciencescitoyennes.org/spip.php?article1801 (izberete ustrezno možnost: "sem raziskovalec" ali "nisem raziskovalec"; podpiše lahko vsak).

Celotno novico si lahko preberete v priponki ali pa na naši spletni strani http://www.itr.si/<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: