Aktualne novice

"Ne streljajte znanstvenih kurirjev"

dodano: 20.5.2010

NOVICE ITR: 14.5.2009

Na Inštitutu za trajnostni razvoj opozarjamo na možnost podpisa javnega pisma podpore dr. Gilles-Ericu Séraliniju iz Univerze v Caenu (Francija) in njegovim sodelavcem, ki so tarče hudega napada s strani predstavnikov agro-biotehnološke industrije in z njo povezanih znanstvenikov. Pismo sta ta teden objavili organizaciji French Fondation Citoyennes (FSC)(1) in Evropska mreža znanstvenikov za družbeno in okoljsko odgovornost (ENSSER)

Pismo je že podpisalo prek 250 znanstvenikov iz 20 držav. V njem branijo načela spoštljive znanstvene kritike in rabe mnogovrstnih izvedenskih mnenj o takšnih občutljivih, kompleksnih in potencialno nepopravljivih zadevah, kot so učinki sproščanja GS organizmov v okolje. Mnogi izmed njih so dodali svoje osebne pripombe, kot npr. zasl. prof. Ernst Ulrich von Weizsäcker iz nemške Univerze Duisburg-Essen, ki je pripomnil:"Ko sem pregledal publikacije in rezultate prof. Séralinija, sem mnenja, da je njegovo delo trdno, kot znanstveno delo sploh lahko je". FSC in ENSSER vabijo znanstvenike in širšo javnost k podpisu pisma.

Pismo lahko podpišete na spletni strani http://sciencescitoyennes.org/spip.php?article1801 (izberete ustrezno možnost: "sem raziskovalec" ali "nisem raziskovalec"; podpiše lahko vsak).

Celotno novico si lahko preberete v priponki ali pa na naši spletni strani http://www.itr.si/<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.