Aktualne novice

Rop stoletja!

dodano: 27.5.2010

Sanja Lončar (uvodnik junijskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

 
 
Verjemite, da rop tega stoletja niso bančne obresti, neobstoječi virtualni denar, ki nas je pahnil v finančno krizo, inflacija ali zamenjave dokumentov, tablic, vinjet, novi davki ali takšni in drugačni prispevki, ki se jih vsaka administracija uspešno spomni, ko želi napolniti proračun.
 
Kljub pesmicam, ki trdijo, da denar vrti svet in vzdržuje življenje na njem, je resnica drugačna. 

Življenje na tem planetu vzdržuje Sonce! Rop stoletja pa je nastal v zadnjih desetletjih, ko smo se na vseh področjih življenja vztrajno oddaljili od sonca, začeli proizvajati hrano, ki sonca ni videla, rediti živali, ki prav tako niso videle sonca, in živeti življenje v stavbah, kjer se celo oken ne da odpreti. Največja nesramnost pa je ta, da nas poskušajo prepričati tudi v to, da je sonce krivo za naše naraščajoče težave z zdravjem in da se mu moramo še bolj vztrajno izogibati ter se pred njim zaščititi s kemičnim orožjem. 

V našem projektu smo pod drobnogled vzeli že veliko zmot. Včasih smo tudi sami presenečeni, kako zelo se resnice razlikujejo od tistega, kar poslušamo kot vsakdanje vpitje uradne stroke in medijev. Zgodba o soncu pa prekaša marsikaj, kar smo do zdaj odkrili, zato vas vabimo, da se iz temnega območja manipulacij tudi sami premaknete v svetlobo.

Naj bo svetloba!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.