Aktualne novice

Bi lahko pozdravili vse naenkrat?

dodano: 13.7.2010

jul/avg novice Skupaj za zdravje človeka in narave


Mnoge bolezni, kot so diabetes, revmatizem ali rak, »uspevajo« le na kislih »tleh«. Če nam uspe vzdrževati telo v optimalnem kislo-bazičnem ravnovesju, bolezeni enostavno ne bodo imele ustreznih pogojev za razvoj.

Danes lahko slišimo veliko o pomenu uživanja čim več sadja in zelenjave. A seveda ne prispeva vse sadje in zelenjava enake stopnje alkalnosti v telesu. Rekorder med vsemi znanimi živili je ječmenova trava, ki ima vrednost 66,4 (gre za meritve miligramov alkalno učinkujočih snovi na 100 gramov živila). Za primerjavo: špinača ima povprečno vrednost 39,6, banane 7,9, paradižniki 5,6, pomaranče 4,5, solata 3,8 …

Znanstveniki so preračunali, da lahko npr. dnevni vnos cca 3-6 gramov ječmenove trave primerjamo z vnosom 75-150 gramov povprečne ekološko pridelane zelenjave, ko gre za alkalizirajoči potencial. Podobno velja tudi za kakovostne modrozelene alge ali chlorello, pod pogojem, da so njihovi pripravki izdelani po načelih hladne priprave.

Na trgu je vse več anorganskih pripravkov, ki vam obljubljajo instant razkisanje. Po menju Dr. Mary Ruth Swope so takšni pripravki milo rečeno nekoristni, ker le prikrivajo pravo stanje v telesu. Le organske snovi, ki jih telo lahko uporabi in vgradi v svoj metabolizem, lahko pripeljejo do trajnega ravnovesja.

Seveda ob tem ne smete pozabiti, da nas ne kisa le hrana. Naše misli so včasih večji strup od vsega, kar zaužijemo. Bazično delujoča na telo je le ljubezen. Je imate dovolj, da nevtralizirate svoje strahove, skrbi, žalost, jezo in pohlep?<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: