Aktualne novice

Bi lahko pozdravili vse naenkrat?

dodano: 13.7.2010

jul/avg novice Skupaj za zdravje človeka in narave


Mnoge bolezni, kot so diabetes, revmatizem ali rak, »uspevajo« le na kislih »tleh«. Če nam uspe vzdrževati telo v optimalnem kislo-bazičnem ravnovesju, bolezeni enostavno ne bodo imele ustreznih pogojev za razvoj.

Danes lahko slišimo veliko o pomenu uživanja čim več sadja in zelenjave. A seveda ne prispeva vse sadje in zelenjava enake stopnje alkalnosti v telesu. Rekorder med vsemi znanimi živili je ječmenova trava, ki ima vrednost 66,4 (gre za meritve miligramov alkalno učinkujočih snovi na 100 gramov živila). Za primerjavo: špinača ima povprečno vrednost 39,6, banane 7,9, paradižniki 5,6, pomaranče 4,5, solata 3,8 …

Znanstveniki so preračunali, da lahko npr. dnevni vnos cca 3-6 gramov ječmenove trave primerjamo z vnosom 75-150 gramov povprečne ekološko pridelane zelenjave, ko gre za alkalizirajoči potencial. Podobno velja tudi za kakovostne modrozelene alge ali chlorello, pod pogojem, da so njihovi pripravki izdelani po načelih hladne priprave.

Na trgu je vse več anorganskih pripravkov, ki vam obljubljajo instant razkisanje. Po menju Dr. Mary Ruth Swope so takšni pripravki milo rečeno nekoristni, ker le prikrivajo pravo stanje v telesu. Le organske snovi, ki jih telo lahko uporabi in vgradi v svoj metabolizem, lahko pripeljejo do trajnega ravnovesja.

Seveda ob tem ne smete pozabiti, da nas ne kisa le hrana. Naše misli so včasih večji strup od vsega, kar zaužijemo. Bazično delujoča na telo je le ljubezen. Je imate dovolj, da nevtralizirate svoje strahove, skrbi, žalost, jezo in pohlep?<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.