Aktualne novice

Zakaj čakati na državo? Vzemite zemljo v svoje roke!

dodano: 22.8.2010

Nataša Bučar Draksler, vodja projekta (ekovodič 2010/2011)Slovenci imamo lepo navado, da imamo na hišnem vrtu tudi zelenjavni vrt. Pridelamo si sami zdravo in svežo hrano, se razgibamo in sprostimo. In pozna se tudi v denarnici. A kam bodo šle vse izkušnje in znanje, če jih ne bomo prenesli drugim ljudem?

Vrt za srce je kampanja, ki povezuje tiste, ki imajo vrt in znajo pridelovati zelenjavo, s tistimi, ki bi se tega radi naučili, pa nimajo zemljišča. Pri tem se lahko seveda tudi lastniki vrtov še kaj zanimivega naučijo, da ne govorimo o spletanju zanimivih novih družabnih vezi in graditve občutka nesebičnega sodelovanja.

Vsakdo, ki ga zanima vključitev v projekt, lahko pošlje svoje podatke v prijavnici na MULE, društvo za celostno bivanje. Pri tem dobi kratka "Navodila za ekološko pridelavo", da bi bilo čim manj nesporazumov, pa smo pripravili tudi priporočen in strokovno oblikovan "Dogovor o načinu in pogojih brezplačne uporabe dela vrta".

Do konca letošnjega julija se je v projekt vključilo 30 oseb, še več pa se jih je odzvalo z vprašanji in spodbudnimi besedami. Vsi udeleženci so nagrajeni z brezplačnim ogledom nekaterih poučnih primerov pridelave pri nas. Projekt bomo simbolično in formalno zaključili v septembru na Ekoprazniku v Ljubljani.

Več o projektu najdete na www.srce-me-povezuje.si/drustvo-mule ali na 051 314 515.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: