Aktualne novice

Zakaj čakati na državo? Vzemite zemljo v svoje roke!

dodano: 22.8.2010

Nataša Bučar Draksler, vodja projekta (ekovodič 2010/2011)Slovenci imamo lepo navado, da imamo na hišnem vrtu tudi zelenjavni vrt. Pridelamo si sami zdravo in svežo hrano, se razgibamo in sprostimo. In pozna se tudi v denarnici. A kam bodo šle vse izkušnje in znanje, če jih ne bomo prenesli drugim ljudem?

Vrt za srce je kampanja, ki povezuje tiste, ki imajo vrt in znajo pridelovati zelenjavo, s tistimi, ki bi se tega radi naučili, pa nimajo zemljišča. Pri tem se lahko seveda tudi lastniki vrtov še kaj zanimivega naučijo, da ne govorimo o spletanju zanimivih novih družabnih vezi in graditve občutka nesebičnega sodelovanja.

Vsakdo, ki ga zanima vključitev v projekt, lahko pošlje svoje podatke v prijavnici na MULE, društvo za celostno bivanje. Pri tem dobi kratka "Navodila za ekološko pridelavo", da bi bilo čim manj nesporazumov, pa smo pripravili tudi priporočen in strokovno oblikovan "Dogovor o načinu in pogojih brezplačne uporabe dela vrta".

Do konca letošnjega julija se je v projekt vključilo 30 oseb, še več pa se jih je odzvalo z vprašanji in spodbudnimi besedami. Vsi udeleženci so nagrajeni z brezplačnim ogledom nekaterih poučnih primerov pridelave pri nas. Projekt bomo simbolično in formalno zaključili v septembru na Ekoprazniku v Ljubljani.

Več o projektu najdete na www.srce-me-povezuje.si/drustvo-mule ali na 051 314 515.

3,100586E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.