Aktualne novice

Ameriški profesor: Dvotirni trg zdravil na recept je največji in najnevarnejši trg prodajalcev megle

dodano: 20.8.2010

www.dnevnik.si, 19.08.2010Na torkovem rednem letnem srečanju združenja ameriških sociologov, ki ga je povzelo Delo, je profesor primerjalne analize zdravstvenih politik na univerzi za medicino in zobozdravstvo v New Jerseyju Donald Light v svoji študiji zatrdil, da dokazi kažejo, da je dvotirni trg zdravil na recept največji in najnevarnejši trg prodajalcev megle v sodobni družbi.

Z njim se ne morejo primerjati niti vojne niti poškodbe v avtomobilskih nesrečah. Po njegovem mnenju je med trenutnimi predlogi za razvoj novih zdravil je le malo takšnih, ki bi bistveno izboljšala pacientove možnosti za ozdravitev ali izognitev smrti, in veliko drugih, ki bi jim težko rekli inovativna. Profesor trdi, da za nova zdravila z redkimi pozitivnimi učinki gredo približno štiri petine vsega denarja, ki se namenja za zdravila. Oster je bil tudi do farmacevtskih podjetjij, ki porabijo dva do trikrat več denarja za trženje, kot za klinične poizkuse novih zdravil. Profesor Light meni, da se zdravila odobravajo, ne da bi kdor koli poznal njihovo resnično učinkovitost.

Nadaljevanje članka si preberite na: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042381726<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.