Aktualne novice

Do leta 2020 100.000 novih 'zelenih' delovnih mest

dodano: 14.10.2010

www.24ur.com

Takšen je izračun sosedov Avstrijcev, ki ocenjujejo, da v branžah, ki so posredno ali neposredno povezane z varovanjem okolja, že zdaj dela približno 185 tisoč Avstrijcev.

Da se bo to zares zgodilo, bo poskrbela kar država s primerno zakonodajo, je napovedal avstrijski okoljski minister Niki Berlakovich. Kako in kje bodo ta delovna mesta 'nastala', bo jasno, ko bo v parlament poslana dokončna strategija, ki jo mora potrditi še gospodarska zbornica.

Kot kaže, pa bo največ dela na področju gradbeništva, kar predvidevajo tudi v Nemčiji, kjer bi naj z zakonom določili rok, do katerega morajo vsi objekti postati energijsko varčni. Avstrijci tako predvidevajo, da bo na področju toplotne sanacije objektov do leta 2020 delalo kar 35 tisoč strokovnjakov in gradbenih delavcev.

Pa ne le zaradi novih delovnih mest, ampak zaradi prihrankov, ki bi jih uvajanje zelenih tehnologij lahko prineslo državnim proračunom. Evropska unija je na primer pred kratkim ocenila, da bi lahko evropske zdravstvene blagajne, če bi državam uspelo emisije ogljikovega dioksida zmanjšati za 10 odstotkov do leta 2021, prihranile kar 43 milijard dolarjev.

Preberite, katere branže, povezane z ekologijo, bi naj v prihodnosti še prinesle veliko število novih delovnih mest, in kakšni poklici bodo zato v prihodnosti tisti, ki bodo pomenili večjo možnost hitre zaposlitve. Tudi izven slovenskih meja! Avstrija bo namreč do leta 2030 potrebovala okoli 100 tisoč 'gastarbajterjev'. Kliknite tukaj za cel članek.



<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.