Aktualne novice

Pivce za živce?

dodano: 19.10.2010

oktobrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave


Ta rek ni brez osnove – vsaj ne pred pojavom globalne trgovine. Žita so bila vselej odličen vir za živčevje nadvse potrebnih rudnin in vitaminov B. Če pivo naravno vre, v njem še vedno zasledimo precej koristnih snovi. Te dni so imeli nekateri priložnost preizkušati “tekoči vitamin B” na jubilejnem dvestotem Oktoberfestu v Münchnu. Že od časov Ludvika Bavarskega veljajo za Bavarsko izredno stroga pravila o čistosti piva. 

Če imate radi pivo in se ne boste mogli odpraviti na Bavarsko, poiščite naravno in nekonzervirano pivo iz domačih majhnih pivovarn. Če kupujete že ustekleničeno, je Erdinger edino pivo, ki ga varijo v steklenici in zato ne vsebuje nobenih dodatkov in konzervansov. 

Tudi v večjih eko trgovinah je zaslediti vse večjo ponudbo piva, narejenega iz eko sestavin in brez spornih dodatkov. Pivo v plastenkah in alu pločevinkah pa je najslabša izbira. 
Seveda je še bolje blagodejnost žit zaužiti v nealkoholni izvedbi. Če povzamemo vse priporočljive sestavine, ki vplivajo na zdravje našega živčevja, pridemo do ugotovitve, da so polnozrnata žita, oreščki in suho sadje najboljša hrana za naše možgane. Če želimo vse dobrote spraviti v eno jed, je najbolj enostavno narediti sadne kroglice ali kreme različne načine. Le-te si preberite na http://www.zazdravje.net/kuhamo.asp?kat=4<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: