Aktualne novice

Pivce za živce?

dodano: 19.10.2010

oktobrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave


Ta rek ni brez osnove – vsaj ne pred pojavom globalne trgovine. Žita so bila vselej odličen vir za živčevje nadvse potrebnih rudnin in vitaminov B. Če pivo naravno vre, v njem še vedno zasledimo precej koristnih snovi. Te dni so imeli nekateri priložnost preizkušati “tekoči vitamin B” na jubilejnem dvestotem Oktoberfestu v Münchnu. Že od časov Ludvika Bavarskega veljajo za Bavarsko izredno stroga pravila o čistosti piva. 

Če imate radi pivo in se ne boste mogli odpraviti na Bavarsko, poiščite naravno in nekonzervirano pivo iz domačih majhnih pivovarn. Če kupujete že ustekleničeno, je Erdinger edino pivo, ki ga varijo v steklenici in zato ne vsebuje nobenih dodatkov in konzervansov. 

Tudi v večjih eko trgovinah je zaslediti vse večjo ponudbo piva, narejenega iz eko sestavin in brez spornih dodatkov. Pivo v plastenkah in alu pločevinkah pa je najslabša izbira. 
Seveda je še bolje blagodejnost žit zaužiti v nealkoholni izvedbi. Če povzamemo vse priporočljive sestavine, ki vplivajo na zdravje našega živčevja, pridemo do ugotovitve, da so polnozrnata žita, oreščki in suho sadje najboljša hrana za naše možgane. Če želimo vse dobrote spraviti v eno jed, je najbolj enostavno narediti sadne kroglice ali kreme različne načine. Le-te si preberite na http://www.zazdravje.net/kuhamo.asp?kat=4<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.