Aktualne novice

Mirne demonstracije v Ljubljani

dodano: 8.11.2010

EKO KROG - društvo za naravovarstvo in okoljevarstvo


Društvo Eko krog, Civilna iniciativa Trbovlje in Občina Zagorje, v sredo, 10. novembra ob 17 uri, pred Vlado RS v Ljubljani, pripravljamo mirne demonstracije proti mačehovski vlogi države pri pridobitvi okoljevarstvenega dovoljenja Lafarge Cementu za sosežiganje nevarnih odpadkov. 

Premierju Pahorju bomo izročili štafeto s sporočilom, da naj se ta norost s sežiganjem odpadkov v naših neprevetrenih dolinah takoj konča!

Da bi sporočilo dobilo svojo težo mora biti podprto z množico nezadovoljnih državljanov. Zato se obračamo na vas s prošnjo, da aktivirate svoje člane in s svojo soudeležbo na protestu prispevate k moči sporočila. Čas je, da skupaj izkažemo naši vladi skrajno nezadovoljstvo pri reševanju okoljskih problemov. 

Zasavje je prva frontna linija, če ta pade, je to jasen signal, da lahko, v prihodnjih letih, takšno in podobno tehnologijo sežigalništva, brez upora, postavijo na dvorišču katerega koli kraja v Sloveniji. Sporočilo mora biti jasno, tega ne bomo dopustili, saj obstajajo mnogo boljše rešitve za reševanje problemov z odpadki. Nikakor pa ne pristajamo, da se v Sloveniji rešujejo problemi odpadkov drugih držav EU in tudi držav tretjega sveta.

Zasavje je vzorčni primer kako država in njeni uradniki ignorirajo zakone in dopuščajo prekomerno onesnaževanje neke regije. Če države ne ustavimo sedaj in tukaj, se bo ignoriranje volje državljanov nadaljevalo na vseh okoljskih področjih v škodo okolja in ljudi. In, če državi ne pokažemo, da znamo združeno nastopiti, potem nas seveda ne bo jemala resno.

Zagotovo nismo edini, ki ugotavljamo, da se predsednik vlade Borut Pahor noče odzvati na naše pobude in se celo izmika izpolniti dano besedo. Enako ugotavljajo v društvu Focus z obvestilom na svojih spletnih straneh z naslovom 'Pahor sedi na ušesih'.

Kako resno mislimo s celotno akcijo si lahko preberete v prilogah. Vsebino prilog si oglejte na spodnji spletni strani. Vsekakor pa je vaša podpora na protestu ključnega pomena za uspeh akcije.

Verjetno to ni edina akcija, ki jo bomo morali izvesti skupaj, da dosežemo cilj.
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: