Koledar dogodkov


petek, 7. avgust 2009

Kako se izogniti strupom?

RTC Zapotok na Kureščku, ob 19:30

Zakaj smo utrujeni in slabe volje, zakaj imamo vse več težav s spolnostjo, koncentracijo, prebavo ...?

Redko pomislimo, da so razlog za vse to strupi, ki jih zaužijemo s hrano, vodo, kozmetiko, čistili ali jih vdihavamo iz hlapov naših hiš.

Na predavanju Sanje Lončar boste slišali, kje se skrivajo najbolj nevarni strupi in kako se jim lahko izognemo. Na voljo bodo tudi stari izvodi novic Skupaj za zdravje človeka in narave.

Vstopnina: za člane društva Zapotok 1 EUR, za ostale 2 EUR. 

Še napotki, kako priti do Zapotoka
 
Center Iga je zaradi obsežnih gradbenih del zaprt. Zato vam priporočamo, da na Kurešček pridete preko Škofljice. Ni nič daljše, cesta pa je je boljša.
Če ste izven Ljubljane in boste prišli iz drugih krajev (iz smeri Maribora)  peljite po južni obvoznici in takoj za tunelom Golovec zapeljite desno in izstopite na prvem izhodu z avtoceste (Ljubljana jug). 
Tisti, ki prihajate iz smeri Novega mesta, z avto ceste zavijete takoj za Grosupljem, na izhodu Škofljica. Ko pridete do semaforja zavijete levo, čez progo in potem na prvem križišču desno - in ste na cesti za Kurešček.

Prečkate Barje (6 km) in pridete v Ig. Ko cesta zavije pod pravim kotom v mesto, se boste peljali še 300 metrov do smerokaza za Kurešček. Po hribu se boste peljali 9 km (mimo vasi Škrilje, Golo in mimo križišča za Visoko in cerkvico Kurešček. NE GRESTE NA CERKVICO KUREŠČEK!!!
Ves čas vozite po glavni cesti, in boste zagledali prvo tablo Zapotok. Nadaljujte naravnost še dva kilometra (mimo ranča s konji) do druge table Zapotok. Zavijete levo proti vasi in se peljete naravnost po glavni cesti še približno 500 metrov. Prišli boste do kozolčka, kjer se cesta zazdeli na tri smeri: Zaurbanca, Brinov Grič in desna smer brez oznake. Spustite se po desni neoznačeni smeri in boste na dnu klanca zagledali rjavo tablo "Dom borcev in mladine". Tam zavijete levo, držite se desne poti in po 100 metrih boste zagledali veliko parkirišče pred sveže prepleskanim domom Zapotok (Velika stavba marelične barve).
 
Zveni komplicirano za prvič, vendar boste hitro ugotovili, da je enostavno.
Navigacija včasih zna zapeljati po gozdnih poteh, zato si zapomnite, da ne glede na to kaj pravijo pametne naprave in sateliti, le peljete po glavni poti in opisani smeri.
 
Z veseljem vas pričakujemo

Predava: Sanja Lončar
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).