Koledar dogodkov


petek, 9. oktober 2009

Kaj je bolj nevarno: gripa , strah pred gripo ali cepivo proti gripi ?

Kurešček, RTC Zapotok 9 ob 19:30

Vsak dan nas ustrahujejo z naraščajočimi številkami obolelih zaradi nove gripe. Po drugi strani prihajajo tudi svarila o nevarnosti cepiva in podatki o raznih umazanih igricah farmacevtskih družb. Kako se znajti med vsemi temi informacijami? Koliko je nova gripa zares nevarna? Koliko so nevarna cepiva, ki so na voljo? Ali se lahko pred novo gripo obvarujemo tudi brez cepiva?
Kaj lahko storimo, da dočakamo potencialno epidemijo v čim boljši formi? Kaj preverjeno zmanjšuje možnosti, da bi zboleli, četudi bi bili v kontaktu z
virusom?

Odgovori na ta vprašanja utegnejo biti zelo pomembni te jeseni. Zato ne zamudite predavanja Sanje Lončar in Roberta Terčelja Schweizerja. Vstopnina: 2 EUR.

Kako do lokacije?

Peljete po obvoznici okrog ljubljane in zapustite obvoznico na izhodu Rudnik, Ig. Peljete po ižanski cesti do Iga. V Igu pa na mini krožnem toku spremljate tablo Kurešček. Čez 300 metrov cesta zavije desno gor, smer Kurešček in se začnete vzpenjati po hribu. Po hribu se boste peljali 9 km (mimo vasi Škrilje, Golo in mimo križišča za Visoko in cerkvico Kurešček. NE GRESTE NA CERKVICO KUREŠČEK!!!
Ves čas vozite po glavni cesti, in boste zagledali prvo tablo Zapotok. Nadaljujte naravnost še dva kilometra (mimo ranča s konji) do druge table Zapotok. Zavijete levo proti vasi in se peljete naravnost po glavni cesti še približno 500 metrov. Prišli boste do kozolčka, kjer se cesta razdeli na tri smeri: Zaurbanca, Brinov Grič in desna smer brez oznake. Spustite se po desni neoznačeni smeri in boste na dnu klanca zagledali rjavo tablo "Dom borcev in mladine". Tam zavijete levo, držite se desne poti in po 100 metrih boste zagledali veliko parkirišče pred sveže prepleskanim domom Zapotok (Velika stavba marelične barve).

Organizira Društvo Zapotok
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.