Koledar dogodkov


sreda, 28. oktober 2009

Predaja manifesta za odlično javno šolo ministru za šolstvo in šport dr. Igorju Lukšiču

v tiskovnem središču MŠŠ (LJ, Masarykova c. 16) ob 10. uri

Delegacija civilne pobude "Kakšno šolo hočemo?" ki jo bo vodila dr. Manca Košir, bo predala Manifest za odlično javno šolo in na javnih debatah zbrano gradivo ministru dr. Igorju Lukšiču in snovalcem nove Bele knjige o izobraževanju.

Dr. Manca Košir je 19. maja letos sklicala javno tribuno z naslovom "Kakšno šolo hočemo?", ki  je bila v dvorani Ministrstva za šolstvo in šport Tribuna je bila namenjena artikulaciji različnih idej, vizij in zahtev za DRUGAČNO šolo.

Razpravljavci (dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, dr. Tamara Ditrich, dr. Igor Lukšič, dr. Urban Kordeš, dr. Janez Krek in Viljem Ščuka) so predstavili problematiko, predvsem pa izkušnje z drugačnimi pristopi in možnostmi izbire ter odprli prostor za širšo razpravo. Več kot 200 prisotnih učiteljev, ravnateljev, staršev in drugih zainteresiranih predstavnikov javnosti se je oglasilo s svojimi videnji in vizijo.

V treh nadaljevanjih javne tribune, ki jo je v sodelovanju s pobudniki organiziral Center za duhovno kulturo iz Ljubljane, so se po principu svetovne kavarne oblikovali predlogi prenove šolskega sistema, na podlagi katerih je bil sprejet Manifest za odlično javno šolo. Udeleženci so ustanovili odbor, zadolžen za stike z ministrstvom in za vključitev pobud iz manifesta v Belo knjigo o izobraževanju.

Več o delovanju civilne pobude si lahko prebereta na spletni strani: www.cdk.si/kaksno_solo_hocemo/, za dodatne informacije pa se lahko obrnete na Barbaro Škarja: barbara.skarja@cdk.si.

Prosimo, razširite obvestilo po svojih mrežah, obveščajte javnost in spodbujajte skupno odločanje o šolanju naših otrok. Prihodnost družbe je doma v šolskih klopeh!

Pridružite se nam na predaji manifesta ministru dr. Igorju Lukšiču in bodite glas javnosti, ki ima državljansko pravico do obveščenosti o svojem jutri.

Na sodelovalno snidenje!
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).